L’alcalde Trias afirma que la BJDW és una magnífica ocasió perquè Barcelona projecti amb força la cultura i el disseny català més enllà de les nostres fronteres : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que la BJDW és una magnífica ocasió perquè Barcelona projecti amb força la cultura i el disseny català més enllà de les nostres fronteres

10/09/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde Trias ha afirmat aquest matí que la Beijing Design Week (BJDW) és una magnífica ocasió perquè Barcelona projecti amb força la cultura i el disseny català més enllà de les nostres fronteres. Xavier Trias ha presentat aquest migdia en roda de premsa el programa amb què Barcelona participarà a la Beijing Design Week com a ciutat convidada. A l’acte també hi ha assistit els tinents d’alcalde Sònia Recasens i Jaume Ciurana; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el director de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, que ha explicat amb més detall el programa.

 

 

L’alcalde ha explicat que Barcelona ja havia presentat activitats culturals en les dues últimes edicions d’aquest gran esdeveniment. Però aquest any ho fa amb més protagonisme, perquè n’és la ciutat convidada. Fins ara hi havien estat convidades ciutats com Londres, Milà i Amsterdam. Barcelona s’afegeix a la llista d’aquestes grans ciutats europees referents en el món del disseny.

Com ha assenyalat Trias ser la ciutat convidada a aquest certamen és una ocasió per donar a conèixer el nostre disseny i aprendre de les millors tendències internacionals, en un país amb molt potencial de futur com la Xina. Xavier Trias ha explicat que la presència de Barcelona a la Beijing Design Week s’ha organitzat gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull i ha anunciat que viatjarà a Beijing, el proper 26 de setembre, per inaugurar l’ampli programa d’exposicions, conferències, tallers, diàlegs i projeccions audiovisuals.

L’alcalde ha explicat que una delegació d’empreses de Barcelona, d’estudis de disseny i de professionals independents també viatja a Beijing, en una missió comercial coordinada pel Barcelona Centre de Disseny, amb el suport d’ACCIÓ i Barcelona Activa. L’Ajuntament ha organitzat una sèrie de trobades amb potencials inversors i grans empreses xineses, i se signaran acords de col·laboració amb l’Oficina de promoció de les inversions de Beijing, entre d’altres, per promoure l’emprenedoria.A la Universitat de Beijing, conjuntament amb ESADE, organitzem un seminari per presentar Barcelona com a entrada a Europa per a les empreses xineses. Trias també ha destacat la importància que la participació de Barcelona a la Beijing Design Week compti amb el suport de nombroses institucions, entitats i empreses.

L’alcalde ha destacat que l’objectiu és molt clar: “projectar Barcelona i Catalunya per atreure inversions i talent, i perquè les empreses i els excel·lents professionals que tenim a casa puguin exportar els seus serveis”. L’alcalde ha recordat que el disseny, amb llarga tradició a la ciutat, és dels “grans actius de Barcelona”.

Finalment, Trias ha afirmat que per Barcelona participar en aquesta edició és “un honor i també un repte; una oportunitat única per projectar Barcelona com a capital de disseny i estrènyer els llaços d’amistat i col·laboració que ja tenim amb Beijing, la capital d’un país amb un dels mercats més grans i amb més potencial del món”.

La BJDW, és un dels esdeveniments més important del mónen matèria de disseny, arquitectura i urbanisme, tindrà lloc del 26 de setembre al 3 d’octubre. L’any passat va rebre prop de 5 milions de visitants i hi van participar més de 1800 dissenyadors i institucions del disseny de tot el món. Aquest projecte és una iniciativa de l’Institut Ramon Llull, consorci format per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, que n’ha portat a terme la coordinació, i és fruit de la seva col·laboració amb l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), l’Àrea d’Economia, Empresa i Ocupació i l’Àrea d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona així com amb Barcelona Centre de Disseny (BCD), l’oficina ACCIÓ de la Generalitat a Beijing i altres institucions i empreses catalanes.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Beijing Design Week/