Xavier Trias: “Hem d’anar tots junts, entitats, institucions i totes aquelles persones que volem un futur millor” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Hem d’anar tots junts, entitats, institucions i totes aquelles persones que volem un futur millor”

11/09/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha rebut aquest migdia el document “Compromís” que expressa el suport del teixit associatiu de Catalunya a les institucions i al president de la Generalitat per a fer possible l’organització de la Consulta del 9 de novembre. El document li ha estat lliurat de forma solemne en un acte al Pati de l’Ajuntament pel president del Pacte Nacional per al Dret a Decidir, Joan Rigol, la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, i el vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Jaume Marfany.

 

 

L’alcalde Xavier Trias ha recollit el “Compromís” tot afirmant que “Barcelona se’l fa seu i referma la voluntat de treballar amb les diferents institucions i entitats de la ciutat i del país, per fer possible la Consulta”. L’alcalde ha garantit que “Barcelona, com a capital de Catalunya, estarà sempre al costat del govern de la Generalitat, del Parlament de Catalunya i de la societat civil del nostre país”.

En aquest sentit, l’alcalde ha remarcat que “en aquests moments històrics, és molt important transmetre un missatge d’unitat. Hem d’anar tots junts, entitats, institucions i totes aquelles persones que volem un futur millor”. A la vegada, Xavier Trias considera que cal actuar amb “coratge, intel·ligència i una gran cohesió social” per aconseguir que “aquest país continuï sent un sol poble en la seva diversitat, i sigui un lloc encara millor per viure-hi”.

L’alcalde de Barcelona ha recordat que avui celebrem una Diada de les més significatives, en què commemorem el Tricentenari de 1714 i, sobretot, reivindiquem el dret del poble català a poder decidir el seu futur. Xavier Trias s’ha mostrat convençut que “avui els catalans projectarem al món, una vegada més, la imatge d’un poble que, sense estridències, és capaç d’expressar, de manera cívica i pacífica, que sap cap a on vol anar”. “Els catalans i catalanes tornarem a posar de manifest, en una jornada històrica, els nostres anhels de llibertat i prosperitat com a poble”, ha afirmat l’alcalde.

En aquest context, l’alcalde de Barcelona ha agraït la feina de persones, entitats i institucions que “estan contribuint decididament a fer realitat aquesta il·lusió col·lectiva de construir un nou horitzó per al país”.

 

 

A primera hora del matí, l’alcalde de Barcelona, al capdavant dels representants de la Corporació Municipal, ha participat a l’ofrena al monument de Rafael Casanova. Després de fer l’ofrena, Xavier Trias ha expressat el seu convenciment que la Diada serà “una gran festa ciutadana amb un gran civisme, que dóna la imatge del que volem ser”. “Volem fer i aconseguir les coses des de la convivència, la pau, la tranquil·litat, i el compartir les coses tots conjuntament, que és el que espero que passi aquesta tarda a la “V”, a la que convido a tots els ciutadans i ciutadanes a participar”, ha dit l’alcalde.





Paraules clau

11 de setembre/ Alcalde Trias/ diada/ Diada Nacional de Catalunya/ Onze de Setembre/