Els comerços de Barcelona podran obrir aquest diumenge per aprofitar la punta d’arribada de creuers : Servei de Premsa

Els comerços de Barcelona podran obrir aquest diumenge per aprofitar la punta d’arribada de creuers

12/09/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els comerços de Barcelona podran obrir aquest diumenge 14 de setembre en horari complet, coincidint amb l’arribada d’un gran nombre de turistes en creuer a la ciutat. Es tracta de l’últim dels nous dies festius amb obertura d’establiments d’aquest 2014 fruit de l’acord d’ampli consens entre el Govern municipal i els principals representants del sector, i correspon als quatre festius anuals que la Generalitat cedeix als ajuntaments per lliure designació. En el cas de la capital catalana, s’ubiquen en esdeveniments amb gran afluència de turistes.

Així, el diumenge els comerciants de la ciutat podran aprofitar l’oportunitat de negoci que suposa l’arribada de creueristes prevista pel Port de Barcelona per aquest cap de setmana, un dels de més activitat de l’any. En concret, el cap de setmana arribaran catorze creuers amb un total de 57.758 passatgers. És el cap de setmana record amb més creuers a la nostra ciutat. Entre ells, el creuer més gran del món, l’Oasis of the Seas, de la companyia Royal Caribbean International, que ha triat el port de Barcelona com a base de partida i sortida per als seus primers viatges per Europa.

El nou calendari per aquest 2014 haurà previst, doncs, quatre festius nous amb obertura de comerços que hauran coincidit amb esdeveniments multitudinaris. A més d’aquest diumenge, són el 30 de març, pel Saló Alimentària 2014; el 18 de maig, també per una punta de creueristes a la ciutat, i el 29 de juny, pel Pride Barcelona 2014.

La situació d’aquests festius s’ha determinat d’acord amb la llei catalana d’horaris comercials i tenint en compte les consideracions del sector, ja que aquestes dates són les que més beneficis poden generar als comerços. Per incloure’ls a la nova regulació s’han substituït els dies 12 d’octubre i 1 de novembre, que es canvien pel 30 de març i 29 de juny, mentre que els altres dos festius –18 de maig i 14 de setembre– són nous, producte dels dos dies addicionals que marca la llei catalana. A banda, es mantenen els festius ja fixats per la Generalitat per a tot el territori, que corresponen al 5 i 12 de gener, 6 de juliol i 6, 8 i 21 de desembre.

El Govern municipal tira endavant aquesta iniciativa per millorar les perspectives de futur del sector, i ho fa amb el suport de la Fundació Barcelona Comerç, el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona, PIMEC Comerç i la Confederació de Comerç de Catalunya.





Paraules clau

comerç/