Entra en funcionament el Centre Sociosanitari Isabel Roig, al districte de Sant Andreu : Servei de Premsa

Entra en funcionament el Centre Sociosanitari Isabel Roig, al districte de Sant Andreu

15/09/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El nou Centre Sociosanitari Isabel Roig, situat al carrer Fernando Pessoa 47-51, comença la seva activitat avui dilluns, 15 de setembre, gestionat per Blauclínic. Aquest nou centre disposa de 235 llits d’hospitalització sociosanitària (108 de llarga estada, 111 de convalescència i 16 de cures pal·liatives), distribuïts en 4 plantes d’un edifici en una àrea de 11.815 m2.

La posada en funcionament d’aquest nou centre implica la reordenació dels llits de tres centres sociosanitaris gestionats pel proveïdor Blauclínic, concretament la Clínica Barceloneta, el Centre Sociosanitari Dolors Aleu i el Centre Sant Josep Oriol.

El nou centre sociosanitari està ubicat en el Centre de Salut Isabel Roig Casernes de Sant Andreu, un equipament multiservei en funcionament des de març de 2013, que posa a l’abast de la població una àmplia oferta de serveis que inclou atenció a les urgències de mitja i baixa complexitat i atenció continuada (CUAP), atenció primària de salut (CAP), atenció a la salut mental (CSMA, CSMIJ i centre de dia), i ara atenció sociosanitària. Amb l’entrada en funcionament del nou centre sociosanitari només faltarà, per a cobrir tots els serveis previstos en el Centre de Salut Isabel Roig Casernes de Sant Andreu, la incorporació de diferents especialistes pediàtrics de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron prevista per a finals d’any.

Es tracta d’un equipament que concentra diferents tipologies de serveis en un sol edifici, tot potenciant la integració i la coordinació dels diferents recursos sanitaris, en una clara aposta per la millora de l’accessibilitat i l’ordenació de serveis. La concentració de serveis propicia una millor relació, coordinació i integració dels professionals que hi treballen, i possibilita nous models d’atenció, més innovadors, com ara l’atenció del pacient crònic complex.





Paraules clau

Sant Andreu/