L’alcalde reivindica l’exemple de solidaritat i compromís social de Matilde Ripoll : Servei de Premsa

L’alcalde reivindica l’exemple de solidaritat i compromís social de Matilde Ripoll

18/09/2014



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha entregat avui la Medalla d’Or al Mèrit Cívic, atorgada a títol pòstum, a la fundadora de l’entitat social L’Hora de Déu, Matilde Ripoll, que va morir l’any passat. Els seus néts han recollit el guardó de mans de l’alcalde, que ha destacat, de Ripoll, el “gran compromís amb les persones més necessitades i amb la nostra ciutat”.

 

15279831745_4ea25e9510_z

 

“Em sento molt orgullós del llegat que va deixar Matilde Ripoll a Barcelona”, una dona que ha descrit com a “exemple de solidaritat i compromís social”. L’alcalde ha definit Ripoll com una persona amb força, sensibilitat, carisma i perseverança. “La seva obra, absolutament generosa i intel·ligent, es mereix la màxima distinció de la nostra ciutat”, ha afegit.

Trias ha considerat que Barcelona li deu molt a Ripoll. “Va saber transmetre el valor de la solidaritat i de la necessitat d’ajudar persones que viuen al nostre costat i que no disposen de les necessitats bàsiques per tenir una vida digna”, ha afegit.

Ha recordat que Matilde Ripoll va fer una feina molt important per atreure socis, voluntaris i recursos convertint l’Hora de Déu en una entitat social de referència a la nostra ciutat, i especialment, al barri del Raval.

A l’acte també hi ha intervingut la tinenta d’alcalde Sònia Recasens, que ha recordat la perseverança de Matilde Ripoll en el seu treball vers les persones més desfavorides.





Paraules clau

Matilde Ripoll/ Medalla d'Or/ mèrit cívic/