Medellín guardona les polítiques de benestar animal de Barcelona : Servei de Premsa

Medellín guardona les polítiques de benestar animal de Barcelona

18/09/2014Temps estimat de lectura: 2 minuts

Defenzoores, una de les principals organitzacions animalistes i proteccionistes de Llatinoamèrica, ha guardonat Barcelona per les seves polítiques de benestar animal. El regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, ha recollit el premi “Defenzoor” de l’Any 2014 en un acte que s’ha celebrat al Paranimf de la Universitat d’Antioquia de Medellín, institució on va néixer l’organització Defenzoores ara fa deu anys. L’entitat ha entregat al regidor barceloní el “Cinocéfalo”, una escultura de bronze creada exclusivament per aquest esdeveniment per l’artis5ta Jorge Mazuera. És el primer cop que el guardó “Defenzoor” s’entrega a una persona o institució que és de fora de Llatinoamèrica. El premi té el suport de la Universitat d’Antioquia, l’Agència de Cooperació i Inversió de Medellín i l’Àrea Metropolitana, la Fundació Franz Weber i CAS International.

El regidor de Presidència i Territori ha fet un repàs de la feina desenvolupada per Barcelona a partir de la creació del Consell de Convivència, Protecció i Defensa dels Animals, “un punt d’inflexió importantíssim per coordinar i activar les polítiques proteccionistes”. Jordi Martí ha recordat que Barcelona va ser la primera ciutat catalana que va prohibir el sacrifici d’animals i també va ser pionera en prohibició de l’exhibició d’animals salvatges en circs i curses de braus.

“Podem dir que Barcelona ha sigut líder en la protecció i defensa dels animals, però mai és suficient”, ha advertit el regidor davant l’auditori reunit en el paranimf de la Universitat d’Antioquia, on ha tornat a expressar el compromís de la capital de treballar conjuntament amb les entitats, els voluntaris i les institucions per avançar en les polítiques de benestar i tinença responsable d’animals. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Medellín, Aníbal Gaviria, i el rector de la Universitat d’Antioquia, Alberto Uribe.

 

Barcelona i Medellín estrenyen la seva relació

El regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, que també és el responsable de les polítiques de Cooperació, es troba de visita a Medellín per estrènyer la relació entre les dues ciutats i analitzar el funcionament dels programes que s’estan desenvolupant. El Pla de Cooperació al Desenvolupament, Solidaritat i Pau 2013 – 2016 situa Llatinamerica com a àrea prioritària d’actuació, i concretament Medellín s’assenyala també com a una de les ciutats prioritàries.

En aquests moments les ciutats col·laboren amb especial atenció en dos programes. L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut del Paisatge Urbà, està col·laborant amb la creació de l’Agència de Paisatge i Patrimoni de Medellín. En aquest sentit, el regidor Jordi Martí i l’alcalde de Medellín, Aníbal Gaviria, han acordat donar continuïtat al projecte de regeneració de la zona centre de Medellín (Comuna 10) i als programes vinculats a la infància víctima d’explotació sexual. També s’ha fet un seguiment del projecte vinculat a la xarxa de biblioteques, on les dues ciutats estan intercanviant coneixements. En la trobada amb l’alcalde de Medellín s’ha acordat tirar endavant l’exposició (www.pisopiloto.org/ca) entre les dues ciutats i el CCCB.

L’alcalde de Medellín preveu visitar Barcelona en el marc del XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores i l’Smart City Congress.

Paraules clau

benestar animal/