L’Ajuntament de Barcelona ha impulsat la totalitat de les accions del Pla LGTB : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona ha impulsat la totalitat de les accions del Pla LGTB

19/09/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Francina Vila, regidora de Dona i Drets Civils, ha presentat aquest matí a la Comissió de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, l’Informe d’Avaluació sobre el grau d’implementació del Pla Municipal Lesbià, Gai, Transsexual i Bisexual de la ciutat de Barcelona.

La ciutat de Barcelona es va dotar d’un Pla LGTB amb l’objectiu de recollir i articular en un únic instrument tot el conjunt de polítiques públiques de l’Ajuntament per promoure, defensar i garantir els drets de ciutadania de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals de la ciutat de Barcelona. En total, el pla recull 228 accions que aborden fins a una vintena de camps d’actuació, entre ells, l’atenció especial a les persones grans, els aspectes relacionats amb el món laboral, les polítiques de joventut, l’abordatge d’aquestes realitats en la infància i en l’àmbit educatiu, la salut, la cultura, les relacions internacionals, l’esport o fins i tot en aspectes com la memòria històrica.

La regidoria de Dona i Drets Civils, juntament amb la resta d’Àrees de l’Ajuntament, ja ha impulsat la totalitat de les accions que es contemplen en el document, de les quals s’han executat el 64% i la resta estan en procés d’execució.

La ciutat de Barcelona”, ha dit la regidora Vila, “pot estar orgullosa de tenir un Ajuntament que aposta per les polítiques LGTB. Unes polítiques que hem anat millorant i adaptant a les noves necessitats i a la realitat de la ciutat”.

El Pla LGTB té un marcat caràcter transversal, ja que vol impregnar totes les àrees de l’Ajuntament de Barcelona, que a partir d’ara hauran de tenir present la perspectiva LGTB en les seves polítiques i àrees de gestió.

Aquest aspecte transversal ha augmentat des de la creació de l’Agència pels Drets Civils i la No Discriminació, que enfoca la seva feina a través de dos eixos de treball: la prevenció i promoció que pretén formar i informar sobre els drets i els seus mecanismes de defensa; i l’atenció i assessorament per actuar activament en els casos que aquests drets han estat vulnerats. Els eixos de treball en els que s’articularà l’Agència seran la promoció i la prevenció, i l’atenció i l’assessorament. L’objectiu final de l’Agència és convertir-se en la garant i motor per a que totes les polítiques municipals, o aquelles que afectin a la ciutadania, fomentin la igualtat d’oportunitat i de tracte i la no discriminació, i aconseguir que sigui identificada i utilitzada per part de la ciutadania com el servei municipal que impulsa la defensa i promoció dels drets i deures a Barcelona. A més l’Agència, com ha destacat la regidora durant la seva intervenció, “a part de ser l’instrument que ha reforçat les polítiques LGTB, també té un important paper a l’hora d’apropar l’atenció en els districtes i els barris de la ciutat per millorar la difusió, promoció, defensa i apoderaments dels drets”.

Francina Vila també ha assenyalat que l’Ajuntament està “compromès amb el desenvolupament del Pla LGTB i la confiança en poder aportar la normalitat respecte el col·lectiu en tots els àmbit”

Amb aquest objectiu de que Barcelona continuï sent una ciutat referent de la garantia dels Drets per a totes les persones, l’Ajuntament referma la seva aposta per reforçar les polítiques que garanteixin les llibertats i la igualtat de totes les persones, també per raó de la seva orientació sexual i la seva identitat de gènere. Per aquest motiu ha augmentat en més del 53% el pressupost destinat a portar a terme projectes de sensibilització, formació, i actuacions de prevenció de tot tipus de discriminacions, entre elles les del col·lectiu LGTB. També s’ha augmentat en un 11% les subvencions i convenis a entitats d’aquest col·lectiu.

 





Paraules clau

lgtb/