Trias: “Barcelona es compromet a garantir el procés democràtic de la consulta” : Servei de Premsa

Trias: “Barcelona es compromet a garantir el procés democràtic de la consulta”

22/09/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Barcelona està plenament compromesa amb la consulta del 9-N. El Plenari del Consell Municipal ha aprovat aquest matí amb els vots de CiU, ICV-EUiA i UpB, una declaració institucional per mostrar el suport de la capital a la consulta per decidir lliurement el futur de Catalunya. La declaració expressa el compromís de facilitar tots els recursos i les eines necessàries per fer possible la consulta i ofereix ple suport al president i al Govern de la Generalitat, al Parlament i als partits polítics que donen suport a la convocatòria dins el marc legal de la Llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana, aprovada divendres.

 

15319864305_93ce279829_z

 

“Avui ens comprometem a garantir la llibertat individual i el procés democràtic”, ha afirmat l’alcalde de Barcelona Xavier Trias, en el transcurs d’una intervenció on ha destacat que el passat 11 de setembre els catalans van projectar al món, un cop més, la imatge d’un poble que, sense estridències, és capaç d’expressar, de manera cívica i pacífica, que sap cap a on vol anar”. L’alcalde ha advertit que en aquests moments històrics és molt important transmetre un missatge d’unitat. “Hem d’anar tots junts, entitats, institucions i totes aquelles persones que volen un futur millor per al nostre país. Actuar amb coratge, intel·ligència i una gran cohesió social”, ha manifestat l’alcalde, que ha recordat el lideratge internacional que està exercint Barcelona com una ciutat innovadora en termes econòmics i socials. “Una ciutat que representa el millor aparador mundial de les nostres aspiracions nacionals”.

Xavier Trias ha assegurat que Barcelona ha fet una aposta per ser referent al món en benestar i en qualitat de vida, i ha instat a aprofitar el reconeixement internacional de la ciutat per explicar què significa i on vol arribar el país amb aquest procés polític. “Un procés que ha de servir per fer de Catalunya un país més just i lliure on la gent visqui millor”, ha dit l’alcalde, que ha deixat clar que “com el d’Escòcia, el nostre serà un procés pacífic, legal i democràtic, respectant els drets dels catalans i catalanes de fer sentir la seva veu a les urnes”. “Avui més que mai em sento orgullós de ser alcalde de Barcelona”, ha conclòs Trias.

Des de la tribuna, nombroses autoritats del país han seguit el Plenari de Barcelona, com ara la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; el 4rt secretari de la Mesa del Parlament, David Companyon; l’expresident del Parlament i coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol; el president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch; la president de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell; el vicepresident d’Òmnium Cultural, Vicent Sanchís; i el president de l’Ateneu Barcelonès, Jordi Cassasas, entre d’altres.

La resolució aprovada pel Plenari del Consell Municipal és la següent:

1. Mostrar el suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014, per decidir lliurement el futur de Catalunya dins l’exercici dels nostres drets democràtics i prendre el compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb la realització de la mateixa, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, fent una crida a la participació.

2. Donar ple suport al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits que donen suport a la convocatòria i a la materialització de la consulta del 9 de novembre dins el marc legal que és la Llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana, aprovada pel Parlament de Catalunya, ja que respon a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants.

3. Comunicar aquest acord en el període de 5 dies des de la seva aprovació al president al president de la Generalitat de Catalunya i a la president del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris. També a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) qui ho trametran de forma conjunta al president del Govern espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la UE i al president de la Comissió Europea.

 

 





Paraules clau

Alcalde Trias/ consulta/