L’exposició sobre la transformació de Glòries arriba al Col·legi d’Arquitectes : Servei de Premsa

L’exposició sobre la transformació de Glòries arriba al Col·legi d’Arquitectes

25/09/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Coincidint amb la VIII Biennal Europea del Paisatge, organitzada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l’Ajuntament de Barcelona ha instal·lat a la seu del COAC l’exposició sobre el procés de transformació de la plaça de les Glòries. L’exhibició mostra a través d’audiovisuals, plànols, fotografies i documentació aquest  procés que està en marxa i que acaba de viure un moment històric amb l’enderroc de l’anella viària.

 

El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, que avui ha participat a la inauguració de la Biennal ha destacat que “Glòries serà el nou parc central de Barcelona que es connectarà amb el nou parc lineal de la Sagrera. Aquestes intervencions de caràcter paisatgístic han de recollir les necessitats de la Barcelona social que volem, on la gent sigui l’element central del que fem, pensem, projectem o dissenyem”.

 

La mostra sobre Glòries, que s’inaugura aquesta mateixa tarda, inclou l’exposició del projecte guanyador del concurs internacional per a la selecció de l’equip d’arquitectes per al Projecte urbà de l’espai lliure de la plaça de les Glòries Catalanes, sota el lema “Canòpia Urbana” de la UTE Agence Ter + Anna Coello, així com els audiovisuals dels 8 projectes finalistes i la menció, a més de fotografies, plànols i documentació de l’entorn de Glòries.

 

L’Ajuntament de Barcelona va impulsar, al febrer del 2013, un concurs internacional per a la selecció de l’equip d’arquitectes per al Projecte urbà de l’espai lliure de la plaça de les Glòries Catalanes de la ciutat de Barcelona, amb l’objectiu de transformar aquest espai de 13 hectàrees i posar fi al caràcter de nus viari que ha tingut fins ara la plaça. El concurs, previst en el Compromís per Glòries signat el 2007, busca garantir la nova centralitat de la plaça, ordenar-ne la mobilitat fomentant el transport sostenible, maximitzar-ne l’espai verd i reordenar-ne els equipaments previstos.

 Participació de l’Ajuntament a la Biennal

D’altra banda, dissabte 27 de setembre, dins del programa de la Biennal, el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers, participa a l’obertura de la sessió de debat “Here, There and Everywhere”, amb una explicació del Pla del Verd i de la Biodiversitat, de 9 a 11, al Petit Palau del Palau de la Música.

Podeu veure el programa amb tota la informació de la Biennal del Paisatge.

http://www.coac.net/landscape/040814_fulleto_8biennal_CS6_1.pdf

 

 

 





Paraules clau

Col·legi d'Arquitectes/ Glòries/