Xavier Trias viatja a Pequín per participar a la inauguració de la BJDW, on Barcelona és la ciutat convidada : Servei de Premsa

Xavier Trias viatja a Pequín per participar a la inauguració de la BJDW, on Barcelona és la ciutat convidada

25/09/2014Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, comença aquest divendres un viatge que el portarà a Pequín, Los Angeles i Nova York. A la primera part del viatge, a la Xina, l’alcalde estarà acompanyat de la tinent d’alcalde Sònia Recasens. A la capital xinesa, Trias participarà a la inauguració de la Beijing Design Week (BJDW), on Barcelona és la ciutat convidada. La BJDW, és un dels esdeveniments més important del món en matèria de disseny, arquitectura i urbanisme, tindrà lloc del 26 de setembre al 3 d’octubre. L’any passat va rebre prop de 5 milions de visitants i hi van participar més de 1800 dissenyadors i institucions del disseny de tot el món. Aquest projecte és una iniciativa de l’Institut Ramon Llull, consorci format per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, que n’ha portat a terme la coordinació, i és fruit de la seva col·laboració amb l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), l’Àrea d’Economia, Empresa i Ocupació i l’Àrea d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona així com amb Barcelona Centre de Disseny (BCD), l’oficina ACCIÓ de la Generalitat a Beijing i altres institucions i empreses catalanes.

L’alcalde participarà la inauguració de la BJDW, divendres 26 de setembre a les 18:00 hores (hora de Pequín). Dissabte 27, al matí es reunirà amb dissenyadors i empresaris catalans del sector de disseny i empresaris catalans establerts a Pequín, i a les 18:15 hores, participarà a la inauguració del Pavelló de Barcelona.

Aprofitant la seva presència a la capital xinesa, l’alcalde Trias mantindrà una reunió amb l’alcalde de Beijing, Wang Anshun, amb qui tractarà dels diversos acords de col·laboració entre les dues ciutats.

Xavier Trias es reunirà també amb el president del Industrial and Commercial Bank of China Ltd, (ICBC), el banc més gran de la Xina i més gran del món en termes de valor de mercat, en termes de dipòsits i el més rendible del món. La reunió servirà per posicionar Barcelona com a destí de negocis per als 10 clients d’ICBC seleccionats, alguns ja estan establerts a Barcelona i altres amb potencial per establir-se.

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, també prendrà part en la delegació institucional a Pequín, on mantindrà una agenda complementària que s’obre avui dijous amb l’acte de signatura d’un acord de cooperació empresarial amb la Beijing Women’s Federation. Seguidament, participarà en un seminari sobre inversió xinesa a Europa organitzat per la Guanghua Management School of Beijing University, conjuntament amb ESADE i l’Ajuntament de Barcelona.

El divendres 26, Recasens presidirà la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Invest Beijing Promotion Bureau, i després se sumarà a la comitiva encapçalada per l’alcalde. Ja divendres 28, la tinenta d’alcalde participarà en la clausura del programa de debats ‘Beijing Barcelona Dialogues: Iniciatives emprenedores en un entorn global’, organitzats per la Casa Àsia, i finalitzarà l’estada a la capital xinesa amb una trobada amb turoperadors xinesos per presentar-los l’oferta turística de Barcelona.

 

Los Angeles

Dilluns 29 de setembre l’alcalde Trias es reunirà amb Michael Bloomberg, a Los Angeles.

El passat 17 de setembre es va anunciar que el projecte ‘Vincles BCN’, de l’Ajuntament de Barcelona era guardonat amb el primer premi, dotat amb 5 milions d’euros, de la iniciativa Mayors Challenge, de Bloomberg Philantropies, una fundació presidida per l’ex alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, que promou que les ciutats busquin idees innovadores per a resoldre problemes que afecten a la seva població, com l’atur juvenil, l’envelliment de la població, la participació ciutadana, el desenvolupament econòmic, el medi ambient i qüestions com l’energia, la salut i la seguretat pública. Aquesta dotació econòmica servirà per a desenvolupar i aplicar el projecte a Barcelona.

Després de la reunió, Trias participarà a la conferència CityLab: Global Solutions to Urban Challenges, organitzada per The Atlantic, Bloomberg Philanthropies i The Aspen Institute. La conferència reunirà 400 participants de tot el món, entre alcaldes, urbanistes, arquitectes, economistes i dissenyadors. L’objectiu del programa de 3 dies és promoure el diàleg constructiu i crear solucions als problemes urbans de les metròpolis. CityLab 2014 és la segona edició d’un esdeveniment que es va inaugurar el 2013 i que va reunir, entre els seus 400 convidats, 30 alcaldes internacionals. Els assistents provenien de 23 països, 30 estats dels Estats Units i 95 ciutats de tot el món. L’alcalde Trias participarà a la taula “Boomer Metropolis: How to Design a City for the Ages”.

 

Nova York

El dimecres 1 d’octubre l’alcalde Trias es reunirà amb Bill de Blasio, alcalde de Nova York, a la seu de l’Ajuntament, amb qui signarà un conveni per l’intercanvi i cooperació en planificació urbana, disseny urbà i Smart Cities, posant especial sobre les polítiques d’habitatge social i la seva creació.

Paraules clau

Alcalde Trias/ Los Ángeles/ nova york/ Pequín/