El Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona cedeix el seu fons documental històric a l’Ajuntament : Servei de Premsa

El Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona cedeix el seu fons documental històric a l’Ajuntament

29/09/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimarts 30 de setembre, a les 11:00 hores, a la sala d’actes de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (c. Santa Llúcia, 1) tindrà lloc la signatura del contracte de préstec en comodat del fons documental històric del Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona a l’Ajuntament de Barcelona.

A l’acte de signatura hi assistiran, entre d’altres, el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; el degà del Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona, Ignacio López Chocarro; el director de Patrimoni, Museus i Arxius de l’Ajuntament de Barcelona, Josep Lluís Alay, i el director de l’Arxiu Històric de la Ciutat, Xavier Tarraubella.

Aquest fons documental està format per 4.140 unitats de catalogació, amb una cronologia compresa entre els anys 1349 i 1996. Es tracta fonamentalment de documentació generada o rebuda per les successives organitzacions corporatives d’aquesta professió, formada bàsicament per actes i acords dels òrgans de govern, estatuts i reglaments, ingrés i gestió dels col·legiats, marc legal, gestió administrativa i econòmica de la institució, trasllats de plets o escriptures notarials, entre altres, i estarà a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

L’Arxiu Històric ja aplega els fons documentals de nombroses corporacions professionals de la ciutat, les quals tingueren una especial rellevància durant les èpoques baix medieval i moderna. Per aquesta raó, la incorporació de la documentació oferta pel Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona és de gran interès perquè amplia els fons d’aquesta tipologia que ja es conserven al centre, però també pel seu valor històric i pel que pot suposar d’apropament i de facilitat de consulta per part dels investigadors.

Després de l’acte de signatura, a la Sala Dalmases de l’Arxiu es podrà veure una part de la documentació que es cedeix.





Paraules clau

Procuradors/