Jaume Ciurana assisteix a la presentació de l’exposició ‘Romania Flashback’ al Castell de Montjuïc : Servei de Premsa

Jaume Ciurana assisteix a la presentació de l’exposició ‘Romania Flashback’ al Castell de Montjuïc

30/09/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimecres 1 d’octubre, a les 17:00 hores (pati d’armes del Castell de Montjuïc (carretera de Montjuïc, 66)), es presentarà l’exposició Romania Flashback, en el marc del programa “Europa 25”, amb motiu del 25è aniversari del final de l’era comunista a l’Europa central i oriental.

L’exposició s’estructura al voltant de les obres dels fotògrafs Florin Andreescu i Andrei Pandele, que mostren un retrat de la societat romanesa durant els darrers anys de la dictadura de Ceauşescu, així com imatges de la revolució de desembre de 1989.

A l’acte hi assitiran, entre d’altres, el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; la Cònsol general de Romania a Barcelona, Geanina Boicu; el director de Patrimoni, Museus i Arxius de l’Ajuntament, Josep Lluís Alay; el president de l’Institut per a la Investigació dels Crims del Comunisme i la Memòria de l’Exili Romanès, Radu Preda; els fotògrafs Florin Andreescu i Andrei Pandele i el comissari del programa Europa 25, Martí Anglada.

Fa 25 anys, l’any 1989, amb la caiguda del mur de Berlín, la Unió Soviètica va començar les passes cap al seu desmembrament (1991). Els pobles de l’Europa central i oriental dominats pel sistema comunista soviètic van endegar el seu procés d’alliberament vers un estat democràtic. En aquest context, la societat romanesa va revoltar-se contra la dictadura de la República Socialista de Romania. El govern romanès, centrat en el culte a la personalitat de Nicolae Ceauşescu i el seu clan familiar, va ser l’únic que, en la seva desfeta, va respondre amb violència contra la seva població.

L’exposició Romania Flashback s’inaugurarà el mateix 1 d’octubre a les 18.00 hores.





Paraules clau

Romania Flashback/