Finalitzen les obres d’arranjament i millora de les Placetes de Montbau d’Horta-Guinardó : Servei de Premsa

Finalitzen les obres d’arranjament i millora de les Placetes de Montbau d’Horta-Guinardó

01/10/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquesta setmana han finalitzat els treballs de reforma integral de les placetes de Montbau al districte d’Horta-Guinardó amb una inversió de 2,2 M€. Les obres, que han tingut una durada de 9 mesos han suposat la rehabilitació d’aquest conjunt heterogeni i complex consistent en 7 carrers i 9 places amb l’objectiu d’aconseguir un únic criteri de reurbanització que s’integra amb el seu l’entorn més directe però també amb el barri de Montbau, que es caracteritza per la seva singular arquitectura racionalista de mitjans del segle XX.

Per Francina Vila, regidora del Districte, “la finalització de les obres suposen una millora d’aquests espais emblemàtics del barri de Montbau i posen al dia l’espai públic, a més aquestes eren unes actuacions molt esperades pels veïns de la zona, i estaven contemplades en el Pla d’Actuació del Districte”. La regidora també ha fet referència a l’important procés de participació ciutadana que s’ha portat a terme per definir els espais. “La comissió de seguiment que es va crear per fer les obres més eficients ha esdevingut un exemple de participació ciutadana on tothom ha pogut fer arribar les seves aportacions. És molt positiu haver pogut treballat conjuntament amb uns veïns i unes veïnes per consensuar un projecte adaptat a les necessitats que ells tenen i també a la situació actual, tant econòmica com social que tenim a la ciutat”, ha dit Vila.

La zona d’actuació de les obres de millora de les placetes de Montbau ha estat de 10.333,04 m2 i han consistit en la reforma integral de les instal·lacions i l’adaptació dels espais conservant la identitat del conjunt, partint de criteris d’integració ambiental, la identificació de recorreguts, la millora de l’accessibilitat, i tot el que és característic en treballs de rehabilitació en l’entorn urbà del Districte: la renovació de paviment, la dotació de nou mobiliari urbà, la millora i adequació de la il·luminació i de la senyalització, la millora del verd urbà i nova xarxa de reg, noves infraestructures de la recollida d’aigües pluvials i la  renovació de la xarxa de claveguerons.

Un dels aspectes més importants de les actuacions de millora ha estat la total accessibilitat als portals dels habitatges i als espais d’estada centrals, que era una de les reivindicacions dels veïns i una de les prioritats del Districte. També s’han instal·lat dobles baranes, graons amb franja antilliscant i paviment tàctil auto-reflectenant al principi i final dels recorreguts.

També ha estat important la renovació de les places d’aparcament, amb una millor definició dels espais i la disposició de vegetació per delimitar de forma amable la zona d’estada dels vehicles i la dels veïns i veïnes. S’ha aconseguit, doncs, una discriminació manifesta dels espais vials i dels vianants. A més, s’han aconseguit 16 places d’aparcament de motocicletes i 18 de bicicletes.

 

18pl

 

L’actuació s’emmarca dins el Pla de Manteniment Integral de l’Espai Públic (PMI), que contempla actuacions fins al 2015 de renovació integral a 65 carrers i 13 parcs, en una actuació capil·lar que arribarà a tots els districtes. Aquestes actuacions requereixen una inversió de prop de 45’57 milions d’euros: 40.390.510 € per a actuacions integrals i 5.178.164 € per a espais verds.





Paraules clau

Horta-Guinardó/ montbau/ placetes/