Comença el nou cicle de concerts gratuïts “Músiques al Born Centre Cultural – El Conservatori Municipal de Música de Barcelona baixa al Born” : Servei de Premsa

Comença el nou cicle de concerts gratuïts “Músiques al Born Centre Cultural – El Conservatori Municipal de Música de Barcelona baixa al Born”

02/10/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Des de divendres 3 d’octubre i fins divendres 19 de desembre, tindrà lloc al Born Centre Cultural (plaça Comercial, 12) el cicle de concerts gratuïts “Músiques al Born CC – el Conservatori baixa al Born”, una nova iniciativa cultural a la ciutat impulsada entre el Conservatori Municipal de Música de Barcelona i el Born Centre Cultural. Els concerts d’aquest cicle, que tindran lloc sempre a les 20.00 hores, permetran gaudir als assistents de peces clàssiques de diferents autors, interpretades en directe per professorat del Conservatori, altres músics convidats o alumnat d’excel·lència.

Des de fa 10 anys, el Conservatori Municipal de Música de Barcelona organitza durant el curs un cicle de concerts gratuïts (Dijous Concert) a l’Auditori Eduard Toldrà d’aquest equipament municipal que durant els propers tres mesos es tancarà per fer-hi obres de millora. Per aquest motiu, mentre es desenvolupen aquestes obres, i per seguir oferint aquest tipus de concerts gratuïts oberts a la ciutat, s’ha organitzat conjuntament amb el Born CC el cicle de concerts “Músiques al Born CC”.

 

Músiques al Born CC – el Conservatori baixa al Born: programa

Octubre

-Divendres 3. Moderns.

Obres de Webern, Stravinsky, Turina, Milhaud i Xostakóvitx. Amb Brossa Quartet de Corda.

Divendres 10. La plenitud del romanticisme en la guitarra.

Obres de Bauer i Torrent. Amb Jaume Torrent (guitarra).

-Divendres 24. Premi d’Honor de Música de Cambra del Conservatori 2014.

Obres de Brahms i Rachmàninov. Amb Paola Sanchez (violoncel) i Blai Mañer (piano).

Divendres 31. Tenora i violoncel, dues veus meravelloses.

Música de Setó, Peña, Elias, Oltra, Mompou i Vilapriñó. Amb Jordi Figaró (tenora), Lito Iglesias (violoncel) i Jordi Vilaprinyó (piano).

 

Novembre

-Divendres 7. Peces romàntiques.

Obres de Beethoven, Paganini, Massenet, Schumann, Albéniz, Busoni i Dvorák. Amb Erika Gallová (violí) i Ester Vela (piano).

Divendres 14. Duo improbable.

Improvisació amb Virginia Guastella (piano) i Claudio Trotta (percussió i bateria).

Divendres 21. Big Band i Brass Greu.

Obres de Basie, Davis, Ellington, Goodman, Henry VIII, Lotzenhiser, Mancini, Mercer, Ousborne, Porter i Schaars. Amb Big Band del Bruc (Víctor Béjar, director) i Brass Greu (Gabriel Mateu, director).

-Divendres 28. Música per a instruments de vent.

Amb Bruc de Cambra (Albert Argudo, direcció).

 

Desembre

-Divendres 5. Homenatge a Adolf Sax (1814-2014).

Obres de Bozza, Brotons, Creston, Debussy, Guinovart i Vilaprinyó. Amb Miquel Bofill (saxòfons alt i soprano) i Josep Maria Almirón (piano).

Divendres 12. Duo Reguera-Carro.

Obres de Massià, Brahms i Beethoven. Amb Alberto Reguera (violí) i Ana Carro (piano).

Divendres 19. La història de la música vista des del contrabaix

Grup de contrabaixos del Conservatori (Xavier Puertas, direcció).





Paraules clau

cultura/ música/