Comencen les obres de millora de la Plaça del Sol, a Gràcia : Servei de Premsa

Comencen les obres de millora de la Plaça del Sol, a Gràcia

02/10/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les obres de la plaça del Sol, a Gràcia, han començat amb la retirada de la pèrgola que ocupava la banda Llobregat de l’espai. La intervenció busca renovar tot l’espai dotant-lo de nou mobiliari i nova pavimentació, a més de suposar una reordenació de tots els elements urbans que hi conviuen. La reforma ha estat treballada conjuntament amb els veïns i veïnes de la plaça, així com els comerciants i restauradors que tenen establiment a l’entorn d’aquest espai.

La pèrgola se substituirà per un element lumínic en forma de pòrtic. Seguidament es realitzarà la renovació de la pavimentació –amb la substitució de les peces trencades– i dels escocells. També es plantaran nous plàtans a la banda de mar de la plaça i s’hi generaran diferents punts de plantació de flors, per donar-li més color a l’espai.

Es preveu que aquesta obra, que té un pressupost de 460.000 euros, finalitzi a finals d’any.

Aquesta plaça, que registra un ús intens, és un punt de referència per a la vida quotidiana de molts graciencs i gracienques. L’operació que s’ha plantejat, des dels serveis tècnics del districte, busca generar nous usos més diürns a la plaça i, alhora, mantenir l’activitat de les diferents terrasses que hi ha a l’espai.

Amb l’objectiu de generar un ús més familiar, en el paviment es dibuixaran diferents jocs infantils, com ja s’ha fet a la renovada plaça de la Gal·la Placídia. A més, a partir de 2015, un grup d’animació infantil organitzarà, durant diferents dies de la setmana, diverses activitats perquè hi puguin participar els infants i les seves famílies.

Aquesta obra s’emmarca en un seguit d’actuacions a diferents places de Gràcia, que s’han planificat per a realitzar-se entre finals de 2014 i principis de 2015: Lesseps, Dones del 36, Plaça de la Sedeta, plaça del Sol i del Diamant. Les places tenen en comú ús l’intens per part dels ciutadans i veïns i veïnes durant totes les hores del dia; algunes d’elles, sobretot en franges nocturnes i especialment a l’estiu, un fet que genera un impacte molt fort en la via pública i en els elements que la composen.

Aquest fet requereix un esforç important per part del districte en quant al manteniment de la pavimentació, del mobiliari urbà, de la neteja, il·luminació, etc… Per aquesta raó, totes les operacions que es duran a terme a les places s’han dissenyat per generar, d’una banda, un espai públic de qualitat, renovant, actualitzant i reordenant el mobiliari urbà d’aquests grans centres de trobada, i de l’altra, generar noves sinèrgies entre els diferents usos que s’hi duen a terme per a afavorir la convivència veïnal i la cohesió social.

Totes les obres programades s’han dissenyat conjuntament entre els serveis tècnics del districte i les associacions de veïns i veïnes i de comerciants de les places, fent una tasca conjunta per a assenyalar les mancances i les necessitats de cadascun dels espais. La redacció del projecte de la plaça del Sol és obra de l’arquitecte Eugeni Bach.

 

 





Paraules clau

Gràcia/ Plaça del Sol/