El primer cap de setmana d’octubre omple els barris de la ciutat d’activitats de comerç i mercats : Servei de Premsa

El primer cap de setmana d’octubre omple els barris de la ciutat d’activitats de comerç i mercats

03/10/2014Temps estimat de lectura: 7 minuts

El comerç de proximitat torna a ser el protagonista dels nostres barris i ofereix aquest cap de setmana la seva oferta comercial amb moltes activitats lúdiques, d’oci i gastronòmiques per dinamitzar el comerç al carrer i gaudir d’una jornada festiva i de compres.

Els mercats municipals de Barcelona tenen també una tardor plena d’activitats, amb una atapeïda agenda que va arrencar amb força coincidint amb les Festes de la Mercè i que continuarà ben viva les properes setmanes.

Raimond Blasi, regidor de Comerç, Consum i Mercats i president de Mercats de Barcelona ha destacat: “El govern municipal dóna suport a aquest comerç de qualitat, integrador i cohesionador social, que fa barri, i per a potenciar-lo i preservar-lo,  col·labora amb les entitats associatives del món del comerç i fomenta una major integració entre les activitats del comerç i les activitats socials que tenen lloc a la ciutat, especialment, en els districtes”.

Nou districtes de Barcelona acullen aquest dissabte i diumenge les activitats que organitzen les associacions de comerciants com les mostres de comerç al carrer, les desfilades de moda, les nits de tapes als mercats… perquè els veïns i clients coneguin la nova oferta comercial d’aquesta tardor.

 

Districte de Ciutat Vella

El dissabte, 4 d’octubre, de les 10:00 hores a les 20:00 hores, es farà una nova edició del “Comerç al carrer” en el marc de la Festa Major de la Barceloneta que acaba aquest cap de setmana. En aquesta nova edició, organitzada per l’Agrupació de Comerciants i Industrials de la Barceloneta,  els comerços del barri promocionen els seus productes perquè veïns i clients coneguin de primera mà les novetats de la temporada tardor-hivern.

 

Districte de l’Eixample

En el marc de la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample, el dissabte 4 d’octubre, a partir de les 10:00 hores i fins a les 22:00 hores se celebra la Mostra de Comerç a l’Eixample al carrer Diputació, entre Casanova i Villarroel. Aquesta fira està organitzada per l’Associació de Comerciants i empresaris Gran Eixample amb la voluntat de donar a conèixer el comerç de la zona. Els comerços sortiran al carrer amb les millors ofertes en roba, viatges, llibres, gastronomia, estètica, i a més hi haurà una zona infantil amb animació i un escenari on es faran desfilades i actuacions. Hi haurà també, una zona de degustació per tastar els millors productes gastronòmics.

També el dissabte 4 d’octubre, el Mercat del Ninot celebrarà a les 12:00 hores i fins a les 13.30 hores una Desfilada de Moda als Jardins Duran i Reynals (Casanova, 145) amb el gènere de tardor dels paradistes del mercat exterior. La desfilada compta amb la participació de clients del mercat i que celebren per tercer any consecutiu, després de l’èxit de les dues altres edicions. És una activitat organitzada per l’Associació Administrativa de Concessionaris del Mercat del Ninot.

Aquesta associació de comerciants del mercat organitza també el Tastet de Nit al Ninot que comença a partir de les 18:30 hores amb berenar per als petits i l’actuació del grup d’animació La Paparra. Les parades del mercat han preparat degustació dels seus productes frescos perquè veïns i clients els puguin tastar. La vetllada estarà amenitzada pel grup de swing Hellzapoppin Quartet i acabarà a les 23:30 hores amb el grup de rumba The Lito.

 

Districte de Gràcia

Les associacions de comerciants de Gràcia organitzen aquest dissabte, 4 d’octubre, una nova jornada de Botigues al Carrer. Al llarg de tot el dia, el comerç de proximitat pararà els seus productes fora de la botiga per donar-los a conèixer i oferirà activitats diverses per ambientar la passejada a tothom que s’hi acosti. Hi hauran mercats, ofertes especials, disseny i creativitat, productes de qualitat, tast i gastronomia i artesania i oficis. La fira de comerç al carrer es farà de les 10:00 hores a les 21:00 hores.

Està organitzada per: l’Associació de Comerciants Bailèn – Pare Claret, l’Associació de Comerciants Nova Travessera, l’Associació de Veïns i Comerciants de Plaça Joanic i Rodalies,
l’Associació Verdi Comerç, l’Associació de Comerciants carrer Astúries, l’Associació de Comerciants Travessera de Gràcia Casc Antic, l’Associació de Veïns i Comerciants de la Plaça Diamant, l’Associació de Comerciants Portal de la Llibertat, l’Associació de Comerciants de la Plaça de la Vila de Gràcia i rodalies, l’Associació de Comerciants La Nova de Torrijos de Baix, l’Associació de Comerciants La Nova de Torrijos (de Terol a Or), l’Associació de Veïns ¡ Comerciants de la Plaça Lesseps, l’Associació Artesans de Gràcia, l’Associació d’Artesans i Firaires de Gràcia, l’Associació de Comerciants del Carrer Diluvi, l’Associació de Comerciants de Travessera Centre, l’Associació de Comerciants Ramon i Cajal i Comerç Jove de Gràcia.

Amb motiu de la celebració de la jornada de botigues al carrer, algunes línies d’autobús poden modificar puntualment el seu recorregut. Els trams dels carrers on se celebra romandran tancats al trànsit de les 9:00 hores a les 22:00 hores.

 

Districte d’Horta-Guinardó

El proper 4 d’octubre, la Federació de Comerç Cor d’Horta i Mercat, celebrarà la 20a festa del Comerç al Carrer, als carrers Tajo, Baixada del Mercat, Pere Pau i Plaça Eivissa.

Més de 90 carpes dels establiments de l’eix comercial se situaran al carrer, per a promocionar, vendre i donar a conèixer els seus productes i serveis. Al llarg del dia es realitzaran activitats per amenitzar la festa, activitats per a nens, tallers infantils, exhibicions, demostracions, degustacions…

En finalitzar la mostra de comerç al carrer, s’iniciarà a les 20:30hores la 13a Desfilada de Moda Tardor – Hivern amb més de 20 establiments participants que presentaran les seves noves col·leccions de moda, complements i bellesa. El regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi i la regidora del districte d’Horta-Guinardó, Francina Vila, assistiran a la desfilada de moda.

 

Districte de Les Corts

El carrer de Joan Güell acull una nova Mostra de Comerç al Carrer en el marc de la Festa Major de les Corts. La fira de comerç serà el proper dissabte, 4 d’octubre, a partir de les 10:00 hores i fins les 20:30 hores de manera ininterrompuda. Aquesta nova edició de la mostra de comerç al carrer es promou des de l’ Eix Comercial Sants – Les Corts i també hi participa el Mercat de Les Corts que traurà les seves parades al carrer.

Al llarg de tot el dia, tindran lloc un seguit d’actuacions, atraccions infantils i tallers prioritzant el rol dels autèntics protagonistes de la vetllada: les botigues i els botiguers que sortiran al carrer per donar a conèixer la seva oferta de qualitat. Entre les propostes més atractives, destaquen l’espai de cervesa artesana Les Corts que s’instal·larà al carrer de Can Bruixa, fent xamfrà amb Joan Güell.

 

Districte de Sant Andreu

El dissabte, 4 d’octubre se celebra una nova edició de la Festa del Comerç al Carrer al carrer Gran de Sant Andreu (des del carrer Campeny fins a la Rambla de Fabra i Puig), a la Rambla Fabra i Puig i a la Rambla Onze de setembre.

De les 10:00 hores a les 20:00 hores hi haurà animació infantil amb pallassos, inflables, balls, música i tallers. La mostra de comerç, l’organitzen l’ Eix Comercial de Sant Andreu, Sant Andreu Nord Comerç i l’Associació de Comerciants Onze de Setembre

El dissabte també se celebra la 4a Mostra de comerç multicultural al carrer a la Plaça de la Trinitat Vella de les 10:00 hores a les 20:00 hores. Uns 250 comerços del barri sortiran al carrer per oferir els seus productes. Durant tot el dia hi haurà activitats diverses per a dinamitzar la jornada festiva com actuacions musicals, tallers, balls de country, inflables, etc.

 

Districte de Sants-Monjuïc

En el marc de la Festa Major d’Hostafrancs se celebra aquest cap de setmana la 9a Fira Medieval a Creu Coberta. El  dissabte 4 i el diumenge 5, de les 11:30 hores a les 21:00 hores, al carrer Creu Coberta i el carrer Consell de Cent,  torna una nova edició d’aquesta fira medieval organitzada per l’Associació de Comerciants i Veïns de Creu Coberta.

Enguany, busca repetir l’èxit dels darrers anys i incorpora encara més activitats, artistes, parades, artesans i molts productes que volen reviure com era la vida i el comerç a l’Edat Mitjana.

 

Districte de Sarrià-Sant Gervasi

Aquest dissabte se celebra el Tast de nit al Mercat de Sant Gervasi, (Plaça Joaquim Folguera, 6), de les 20:00 hores a les 24:00 hores, on els comerciants del mercat oferiran un tast de plats elaborats amb els seus productes frescos i de qualitat per als veïns i clients del barri.

El diumenge, 5 d’octubre, hi haurà una Botifarrada al Mercat de Sarrià, (Passeig Reina Elisenda Montcada, 8), de les 10:00 hores a les 14:00 hores. Aquesta botifarrada popular és una de les activitats que organitzen els comerciants del mercat per donar a conèixer els seus productes d’una manera festiva, conjuntament amb la comissió de Festes del Roser de Sarrià..

 

 

Districte de Sant Martí

Dissabte, 4 d’octubre, a les 10:00 hores se celebra la Festa del Mercat de Sant Martí, (Puigcerdà, 206), organitzada per celebrar la remodelació del mercat i comptarà amb la presència del regidor de Comerç, Consum i Mercats i president de Mercats, Raimond Blasi, i el regidor del districte de Sant Martí, Eduard Freixedes.

El mercat de Sant Martí ha acabat la seva remodelació. Els treballs que s’hi han fet han consistit en la millora dels accessos i de les àrees de servei del mercat i la instal·lació d’una nova façana. Les obres s’han fet en diferents fases per tal que no afectessin l’activitat comercial del mercat. Situat al barri de la Verneda i La Pau, entre els carrers Puigcerdà i Andrade, a prop de la plaça de la Palmera, el mercat de Sant Martí ha renovat la seva façana amb la instal·lació d’elements prefabricats. L’objectiu ha estat millorar la imatge de l’edifici que l’acull i fer-lo més atractiu i modern com a equipament públic.  Per celebra-ho, s’ha organitzat una festa per tal que els comerciants i els clients celebrin la remodelació de l’equipament.

La festa començarà a les 10:00 hores i acabarà a les 14:00 hores. S’han organitzat moltes activitats lúdiques per a grans i per a petits. A l’exterior del mercat s’instal·laran inflables per als més menuts, actuacions musicals i diverses activitats que organitzen entitats del barri. Una Big Band a l’interior del mercat, amenitzarà amb música als comerciants i els clients que visitin el mercat aquell matí. A més, els comerciants oferiran una degustació dels seus productes acompanyada d’una cervesa sense alcohol.

Al vespre, de les 20:00 hores a les 24:00 hores, el mercat de Sant Martí celebrarà la seva Nit de Tapes on tots els veïns i clients podran gaudir de tapes elaborades amb els productes frescos dels comerciants del mercat. La vetllada estarà amenitzada per una actuació musical a l’entarimat del carrer Puigcerdà.

Paraules clau

comerç/