Maite Fandos: “L’Ajuntament aposta per posar en valor la salut laboral i per garantir el desenvolupament de la feina en condicions de seguretat i sanitat” : Servei de Premsa

Maite Fandos: “L’Ajuntament aposta per posar en valor la salut laboral i per garantir el desenvolupament de la feina en condicions de seguretat i sanitat”

06/10/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha guardonat avui a l’Hotel Colon i a CCOO de Catalunya amb el premi Ignasi Fina de Salut Laboral, que s’han lliurat avui en un acte presidit per la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, i per la Delegada de Salut, Cristina Iniesta.

La desena edició d’aquest premi, en el que s’han presentat setze treballs, ha valorat preferentment els treballs que han abordat els riscos psicosocials i/o els accidents laborals relacionats amb la mobilitat, tenint en compte les actuacions preventives de les petites i mitjanes empreses. L’objectiu d’aquest premi és reconèixer la millor experiència d’actuació en la prevenció de riscos dins d’una empresa o activitat laboral de la ciutat de Barcelona que hagi implantat nous sistemes, accions o mesures de prevenció.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha premiat a l’Hotel Colon, que conjuntament amb CCOO de Catalunya han realitzat el treball “La participació dels treballadors/es en l’organització del treball prevé els riscos psicosocials”.

Durant la seva intervenció, Maite Fandos ha destacat que el Premi Ignasi Fina “confirma la nostra aposta per posar en valor la salut laboral i per la garantia que tots i totes puguem desenvolupar-nos a la feina en condicions de seguretat i sanitat”. La tinenta d’alcalde ha felicitat als guanyadors de l’edició d’enguany per haver treballat el projecte amb la participació dels treballadors, delegats i delegades de prevenció i els membres del comitè d’empresa, “una mostra de la capacitat de les persones d’aquesta ciutat per dialogar, adaptar, modificar i concretar per obtenir sumes que beneficien, en aquest cas, a la salut psicosocial dels treballadors i treballadores de l’Hotel”.

Fandos també ha destacat el compromís de la ciutat per la salut de la ciutadania, “amb uns serveis de salut pública molt eficients que al llarg del temps hem destacat per desplegar una combinació eficaç de recerca i intervenció”. “Des del govern municipal volem que la salut sigui present en totes les polítiques”, ha dit, “i considerem que la salut laboral és un factor clau per la seva influència en el benestar de les persones”.

La tinenta d’alcalde ha explicat la capacitat de Barcelona per sumar talents i establir relacions de gran maduresa entre empreses, entitats, sindicats i organitzacions laborals, sense oblidar les mútues i les institucions que més directament intervenen en garantir el dret a la salut de totes les persones empleades, com ara els serveis de prevenció, “vull recordar que aquest Ajuntament s’ha compromès amb la salut integral del seu personal. Promovent les millors pràctiques, difonent els hàbits saludables: Som Organització Promotora de la Salut”, ha dit Fandos.

Durant la seva intervenció, la Delegada de Salut, Cristina Iniesta ha destacat que “el Premi Ignasi Fina confirma la nostra aposta decidida per posar en valor la salut laboral i que tothom pugui gaudir d’un entorn de treball sa i segur”. La Delegada ha recordat que fa tres anys l’Ajuntament va donar un nou impuls a aquest guardó amb la incorporació de nous membres en el Consell Assessor “amb la voluntat de revaloritzar la seva tasca i actualitzar-la donant la veu a les entitats i els departaments de l’administració especialistes en salut laboral”. Iniesta també ha explicat que aquest any “s’ha treballat per explicitar, en la trajectòria d’aquests 10 anys els valors que representen aquest premi i que hem considerat que són: coneixement, innovació, sensibilització, compromís/responsabilitat, promoció, seguretat, prevenció, salut/benestar, participació i integració”.





Paraules clau

Salut Laboral/