Barcelona s’adhereix al Pacte d’Alcaldes de la Unió Europea per l’Adaptació al canvi climàtic : Servei de Premsa

Barcelona s’adhereix al Pacte d’Alcaldes de la Unió Europea per l’Adaptació al canvi climàtic

15/10/2014



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dijous 16 d’octubre, a les 10:00 hores (Berlaymont Building, Rue de la Loi 200, Brussel·les), el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers, assisteix en representació de Barcelona a la cerimònia d’adhesió al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Adaptació al canvi climàtic, que se celebra a Brussel·les (Bèlgica), dins de l’estratègia de la Unió Europea i el Comissariat Europeu d’Acció pel Clima per crear una Europa més resilient als efectes de l’escalfament global del planeta.

El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar en la sessió del passat 25 de juliol de 2014, l’adhesió de la ciutat al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Adaptació al canvi climàtic, “Mayors Adapt”, i el compromís municipal de desenvolupar una estratègia local d’adaptació o incloure aquesta estratègia dins dels plans i iniciatives municipals per fer de Barcelona una ciutat més resilient.  Amb aquesta adhesió, el Govern Municipal es compromet a treballar i preveure accions davant els possibles riscs i vulnerabilitats pel canvi climàtic, i monitoritzar i avaluar els progressos i accions en aquest àmbit, de manera que es pugui compartir i establir estratègies comunes a les ciutats europees.

El Pacte Alcaldes per l’Adaptació és una iniciativa de la Comissió Europea que es va posar en marxa en el context de l’estratègia d’adaptació de la UE i que compta amb el suport de l’Agència Europea del Medi Ambient. Es pot consultar més informació a la pàgina web: http://mayors-adapt.eu/





Paraules clau

canvi climàtic/ europa/