Maite Fandos: “Barcelona aposta pels Jocs Special Olympics perquè representen els millors valors de l’esport” : Servei de Premsa

Maite Fandos: “Barcelona aposta pels Jocs Special Olympics perquè representen els millors valors de l’esport”

16/10/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha participat a la presentació dels Jocs Special Olympics Barcelona-Calella 2014 en un acte celebrat al Born Centre Cultural, que ha comptat amb diferents autoritats, entitats i federacions, esportistes i familiars que conformen el moviment Special. A l’acte també hi han participat el president dels Special Olympics, Josep Durà; el president de la Federació ACELL, Francesc Martínez de Foix; el director del Consell Català de l’Esport, Gerard Figueres; l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i el senador Josep Maldonado, entre d’altres.

Maite Fandos ha destacat la importància de treballar mitjançant l’esport per una societat més justa: “El nostre suport als Jocs Special Olympics és incondicional ja que representen precisament els millors valors de l’esport”. També ha destacat el treball en equip de la federació ACELL, Special Olympics Catalunya, així com a la Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i especialment a l’Ajuntament de Calella amb qui Barcelona comparteix la celebració d’aquests jocs.

En el decurs de l’acte s’han emès per primera vegada els anuncis que han comptat amb la participació d’esportistes d’elit com Ona Carbonell o Luis Suárez, que acompanyats d’esportistes special difonen aquest gran esdeveniment. Un dels moments més emotius ha estat el lliurament de la primera medalla d’or dels Jocs Special Olympics Barcelona-Calella 2014 als pares d’en Kilian, un atleta special que ha participat a la campanya de comunicació i que a més és un assidu corredor de les curses de la ciutat. D’aquesta manera s’ha volgut reconèixer el paper de pares i mares, que són els que sustenten la lluita per tal que els seus fills puguin tenir els mateixos drets, i en aquest cas el dret a practicar esport. En aquest sentit, el President de Special Olympics Catalunya ha recordat la lluita social per reivindicar els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual.

L’acte ha comptat amb el periodista Pere Escobar com a pregoner, qui ha remarcat la seva satisfacció per col·laborar i viure els Jocs Special Olympics ja que és en aquesta competició on “es troba els autèntics esportistes, els més honestos, els que mai fan trampes i aquells que fan esport des del cor”.

Els Jocs Special Olympics Barcelona – Calella 2014 celebrarà les competicions de les disciplines de la vela, el bàsquet i el tennis a la capital de Catalunya. Així mentre la inauguració serà al CEM Mar Bella, les competicions de vela tindran lloc al  Centre Municipal de Vela, les de bàsquet al CEM Mundet i també al CEM Olímpics i les de tennis, al Tennis Vall d’Hebron.

 

La torxa dels Special

Al llarg de l’acte s’ha mostrat la torxa dels jocs que enguany durà la flama del Canigó. La torxa amb la flama olímpica dels Jocs Special Olympics,  abans de recalar a Calella, recorrerà diferents ciutats com Figueres, Girona, Igualada, Lleida, Reus, Tarragona, Vilanova i la Geltrú, Lloret de Mar; Calella i Barcelona. A la capital catalana, l’arribada de la torxa se celebrarà el proper 28 d’octubre i serà per mar, ja que aquesta arribarà amb un veler de la Barcelona World Race per després emprendre el camí fins a la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

 

Special Olympics Catalunya

Special Olympics Catalunya és una entitat sense afany de lucre, constituïda al 2005, que té com a principal objectiu el foment de la pràctica de l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual com a via de desenvolupament personal i d’integració social. L’entitat promou la millora de les opinions, actituds i comportaments socials en relació a aquest col·lectiu. Forma part del moviment internacional Special Olympics, fundat per Eunice Kennedy, que està reconegut pel Comitè Olímpic l’any 1988, sota la presidència de J.A. Samaranch.





Paraules clau

esport/ Special Olympics/