Alcalde Trias: “L’aposta per la inclusió social és una qüestió transversal que afecta tots els municipis de l’Àrea Metropolitana” : Servei de Premsa

Alcalde Trias: “L’aposta per la inclusió social és una qüestió transversal que afecta tots els municipis de l’Àrea Metropolitana”

17/10/2014



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha estat el convidat del dinar informatiu organitzat per Fòrum Empresarial Santcugatribuna, on ha pronunciat la conferència “Creació d’ocupació i cohesió social, prioritats de dimensió metropolitana”. A l’acte hi ha assistit, entre d’altres, els tinents d’alcalde Sònia Recasens i Antoni Vives. Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, ha introduït el conferenciant, de qui ha destacat la visió i la capacitat de lideratge al capdavant de la capital del país i de l’àrea metropolitana. Conesa ha explicat també l’aposta de les dues ciutats per esdevenir Smart Cities i ha afegit que la Sant Cugat vol ser una ‘Social Smart City’, una ciutat que utilitza les noves tecnologies per a resoldre els reptes que avui té la societat i que aporti solucions directes a problemes socials dels santcugatencs i santcugatenques.

 

 

L’alcalde ha agraït a Mercè Conesa la seva presentació i al Fòrum Empresarial Sant Cugat Tribuna la seva invitació. Trias ha destacat que Barcelona i Sant Cugat del Vallès són dues ciutats veïnes, preocupades per millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones, i que han apostat per la cultura, el coneixement, la creativitat, la innovació i el benestar com a factors d’èxit, i que posen les noves tecnologies al servei de les persones. “Sant Cugat i Barcelona saben que el potencial de creixement d’una ciutat, no acaba en els límits del seu terme municipal. Sinó que les ciutats metropolitanes gestionem molts serveis i recursos comuns, per generar oportunitats de futur”.

En aquests moments transcendents per a Catalunya, l’alcalde ha destacat la necessitat que “els partits, les institucions i les organitzacions de la societat civil han d’estar units per fer possible que el poble català pugui decidir sobre el seu futur polític. El valor de futur més preuat que tenim en aquests moments és el de la unitat política”. I ha remarcat que “sempre estarem al costat del govern de la Generalitat i del Parlament de Catalunya en aquest procés”.

Xavier Trias ha explicat que la creació d’ocupació i la cohesió social, són dues prioritats a nivell de Barcelona i de Sant Cugat, però també a nivell metropolità. L’alcalde ha recordat que pocs dies després de prendre possessió com a alcalde de Barcelona, va ser elegit també president de la seva Àrea Metropolitana. La constitució de la nova Àrea Metropolitana de Barcelona va ser la culminació d’un procés històric al que es va arribar amb un pacte entre CiU, PSC, ERC i ICV. “Estic molt orgullós que com hem funcionat políticament aquests anys en l’àmbit metropolità“, ha dit.

Com ha dit l’alcalde el futur del món són les seves àrees metropolitanes i el repte és com gestionar uns serveis supramunicipals que siguin de qualitat, en benefici d’un millor benestar i qualitat de vida de les persones. L’alcalde ha afirmat que Barcelona, com a capital de Catalunya, “té l’obligació de liderar el seu entorn metropolità, però també de generar complicitats i una col•laboració molt estreta amb les ciutats del voltant”. Trias s’ha mostrat convençut que, malgrat la difícil situació actual, Barcelona, i la seva Àrea Metropolitana, tenen unes potencialitats úniques i ha apostat perquè “des de l’Àrea Metropolitana, des de Barcelona i també des de Sant Cugat, posem en comú unes estratègies compartides” en molts àmbits, en urbanisme i habitatge, medi ambient i sostenibilitat, promoció econòmica, transport públic i mobilitat.

L’alcalde ha apostat també per traçar unes línies de treball comunes sobre unes prioritats compartides com són: la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, la cohesió social i l’atenció a les persones més vulnerables, i garantir uns serveis de qualitat, pensats per fer la vida més fàcil a la gent.

Xavier Trias ha assenyalat que des de Barcelona i la seva Àrea Metropolitana “volem generar també un compromís social compartit amb l’ocupació, amb alguns programes innovadors”. En aquest sentit ha explicat que “es calcula que el 20% dels usuaris dels nostres serveis d’ocupació són de l’Àrea Metropolitana”. Respecte l’atenció a les persones, especialment les més vulnerables, l’alcalde ha afirmat que “hem de ser capaços de dissenyar unes polítiques d’intervenció social compartides per al conjunt de l’Àrea Metropolitana. Perquè la cohesió social a les ciutats, als municipis, és imprescindible per fer avançar un país”. Com ha remarcat l’alcalde Trias, que ha recordat que precisament avui és el Dia Internacional contra la Pobresa, “l’aposta per la inclusió social ens implica a tots, és una qüestió transversal que afecta tots els municipis de l’Àrea Metropolitana i tots els departaments dels nostres ajuntaments”.

L’alcalde ha parlat del gran potencial logístic que té l’Àrea Metropolitana, “que hem de saber aprofitar”, i ha afegit “hem de seguir treballant perquè l’Àrea Metropolitana esdevingui autoritat en la gestió de grans infraestructures d’interès metropolità”.

Xavier Trias ha afirmat que l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb unes ciutats molt atractives, una situació geogràfica privilegiada i una qualitat de vida envejable, “no podem perdre el tren de trobar-nos entre les millors àrees del món en potencial futur, benestar i qualitat de vida”. “Com a alcalde i president de l’Àrea Metropolitana, la meva visió és fer realitat un somni social, on la vida sigui més fàcil, més saludable, més feliç i més assequible per a tothom”, ha conclòs Trias.





Paraules clau

Alcalde Trias/ àrea metropolitana/ atenció a les persones/ creixement/ empresa/ ocupació/ sant cugat/