Obert al Futur estrena formació adreçada als artesans de Gràcia : Servei de Premsa

Obert al Futur estrena formació adreçada als artesans de Gràcia

17/10/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Obert al Futur, el programa formatiu pel comerç que impulsa l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, amplia el seu públic. Amb la col•laboració del Districte de Gràcia i l’Associació d’Artesans de Gràcia, ofereix per primera vegada un itinerari formatiu adreçat específicament als artesans, un col•lectiu que té en aquest districte una àmplia representació.

Raimond Blasi, regidor de Comerç, Consum i Mercats ha declarat: “Col•laborem en la formació dels comerciants i a través de Barcelona Activa, s’ha desenvolupat aquest programa de formació per al comerç de proximitat, adequant-lo a les necessitats dels comerciants de cada districte i en horaris compatibles a la seva jornada laboral”. El regidor Blasi ha afegit: “L’objectiu és dotar a aquest sector d’eines que el permetin ser competitius en un entorn de digitalització i de canvis en els hàbits de consum “.

Amb aquestes sessions formatives, els comerciants aprenen a introduir-se en el comerç electrònic, com utilitzar Internet per promocionar la seva oferta a cost mínim, comunicar-se amb el client i diferenciar-se de la competència, o com presentar de forma atractiva el seu article. En definitiva, s’ofereixen recursos per potenciar el producte artesà, manufacturat i local, aspectes cada vegada més ben valorats i apreciats pel consumidors.

En concret, Obert al Futur presenta quatre càpsules gratuïtes: Més enllà de l’aparador: eines de màrqueting 2.0 (23.10.2014), Crea i gestiona gratuïtament del blog o web (30.10.2014), Embolicar regals de forma creativa (05.11.2014) i Pautes per iniciar-te en el món del comerç electrònic: l’experiència d’un botiguer (13.11.2014). Totes les sessions s’imparteixen de les 14 hores a les 17 hores a la Biblioteca Jaume Fuster, excepte l’activitat del dia 5 de novembre, que té lloc al Centre Cívic La Sedeta. Els interessats es poden inscriure gratuïtament a www.bcn.cat/obertalfutur.

Aquesta oferta se suma a la programació global d’Obert al Futur pels comerciants dels deu districtes de la ciutat. A més dels artesans, enguany també s’incorporen, els paradistes dels diferents mercats de Ciutat Vella i l’Eixample amb la voluntat que properament s’hi s’afegeixin més mercats municipals. Està previst que durant el 2014 el consistori imparteixi més de 250 càpsules, una xifra que posa de manifest l’atractiu i utilitat d’aquest programa que, des del seu llançament l’any 2013, creix cada temporada amb nous continguts i més usuaris per fer més competitiu el comerç de la ciutat des de totes les seves vessants.





Paraules clau

Gràcia/ innovació/ tecnologia/