Joan Puigdollers inaugura el curs del programa Escoles +Sostenibles : Servei de Premsa

Joan Puigdollers inaugura el curs del programa Escoles +Sostenibles

20/10/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimarts 21 d’octubre, a les 10:00 hores, el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers, inaugura el curs del programa Escoles + Sostenibles (Saló de Cent), un programa que treballa per l’educació dels futurs ciutadans, i arriba a més de 340 centres educatius de la ciutat treballant accions concretes en l’entorn escolar per promoure la sostenibilitat i el medi ambient, com la prevenció de residus, els jardins i horts urbans ecològics, el compostatge, l’ambientalització del currículum i de la gestió del centre, el reciclatge, la mobilitat, els mercats d’intercanvi i el consum responsable o l’estalvi d’aigua, entre altres.

A la inauguració del curs hi assisteixen una representació de 72 centres, i entre ells 20 que s’incorporen enguany per primer cop al programa Escoles+Sostenibles i 25 que presenten el seu primer projecte triennal. L’acte d’inici de curs comptarà amb activitats participatives per treballar els conceptes de fer xarxa, responsabilitat, cooperació i s’hi presentaran alguns dels projectes realitzats per les escoles presents.

Aquest projecte de participació ciutadana recull el treball de l’Agenda 21 Escolar, i compta amb la implicació de més de 80.000 alumnes i 7.500 professors que participen i impulsen els projectes educatius ambientals a desenvolupar dins del curs 2014-2015.

En aquest programa poden participar tots els centres d’educació infantil, primària, ESO, secundària, cicles formatius, d’educació d’adults, etc, que han de presentar un projecte relacionat amb la millora del medi ambient a desenvolupar en l’entorn escolar. Les escoles integrades al projecte Escoles+Sostenibles reben suport municipal i atenció personalitzada des d’Hàbitat Urbà- Medi Ambient i Serveis Urbans al llarg de tot el curs, en aspectes de formació, assessorament tècnic i pedagògic, per tirar endavant els respectius projectes ambientals.





Paraules clau

educació/ escola/ medi ambient/ sostenibilitat/