L’Ajuntament de Barcelona condemna l’acte vandàlic al Centre de Serveis Socials Ciutat Meridiana-Torre Baró-Vallbona : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona condemna l’acte vandàlic al Centre de Serveis Socials Ciutat Meridiana-Torre Baró-Vallbona

22/10/2014Temps estimat de lectura: 2 minuts

Arrel de l’acte vandàlic que ha patit aquest matí el Centre de Serveis Socials Ciutat Meridiana-Torre Baró-Vallbona del Districte de Nou Barris (Avda. Rasos de Peguera, 25), l’Ajuntament de Barcelona condemna enèrgicament aquests fets d’agressió, tant a la propietat pública, com als professionals del centre i als usuaris que es trobaven dins de l’equipament.

Entre les 10 i les 10:30 hores d’avui un grup d’unes 40 persones ha irromput en el Centre de Serveis Socials on han llençat bosses d’escombraries i han escampat el contingut per tot el centre mentre proferien crit i insults als i a les professionals i ocasionaven desperfectes materials a les instal·lacions. Com per exemple: llançament a terra d’ordinadors, impressora, mobiliari divers i documentació del centre.

Davant d’aquesta agressió, els treballadors han decidit tancar-se en els despatxos i trucar a la Guàrdia Urbana que s’ha personat en el centre i ha pogut identificat a diverses persones. La Unitat d’Investigació de la Guàrdia Urbana prepara la denúncia i l’atestat corresponent que es presentarà per part de l’Ajuntament com a perjudicat per una presumpta infracció penal.

Com a conseqüència d’aquest acte vandàlic, a més a més dels desperfectes indicats, el Centre ha hagut d’interrompre la seva activitat i s’han cancel·lat 26 visites per avui. De cara al dia de demà, encara pot haver afectacions en el funcionament del centre, tot i que obrirà les seves portes. Cal tenir en compte que els serveis que ofereixen els Centres de Serveis Socials són de cabdal importància per a la ciutadania, i que la interrupció del seu funcionament ocasiona molèsties i retards en l’atenció que reben els usuaris.

L’Ajuntament de Barcelona ha activat els serveis de neteja per deixar en perfectes condicions l’espai i està treballant per tornar a restablir els aparells informàtics malmesos.

Per tal de garantir la seguretat dels treballadors i dels usuaris del centre, aquesta setmana hi haurà vigilància de la Guàrdia Urbana i s’activarà suport als treballadors del centre que ho requereixin.

L’Ajuntament reitera que no es permetran aquests tipus d’actuacions que afecten als seus treballadors i a dependències municipals, com tampoc en qualsevol altre àmbit. En aquest aspecte mostra el seu total suport als treballadors i treballadores del Centre del Servei Socials de la Zona Nord.

 

Imatge 1/2

Imatge 2/2Compartiu aquest contingut

Paraules clau
atenció a les persones/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina