Trias destaca la importància de la Rambla com a aparador internacional de la cultura barcelonina i catalana : Servei de Premsa

Trias destaca la importància de la Rambla com a aparador internacional de la cultura barcelonina i catalana

23/10/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquesta tarda l’acte de lliurament dels guardons dels Ramblistes d’Honor 2014, que enguany reconeixen Joan Colom, Nazario i l’Ateneu Barcelonès. A l’acte, organitzat per l’Associació d’Amics de La Rambla, també hi ha assistit, entre d’altres, la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs.

 

 

L’alcalde ha destacat que els guardons reconeixen l’estimació i el compromís dels guardonats per la Rambla, “un dels nostres símbols que projecten Barcelona amb força a tot el món i els ha felicitat per ajudar-nos a estimar i acostar el ciutadà i el visitant a aquest passeig, i per tenir-la sempre present a través de la seva activitat professional i artística”. L’alcalde ha destacat el gran llegat del fotoperiodista Joan Colom, “que ens ha mostrat a través del seu objectiu la vida de la Rambla en el seu estat pur”; de Nazario “la seva trajectòria artística i la seva especial vinculació amb la Rambla i la Plaça Reial, que amb un estil, sovint transgressor, ens ha mostrat la realitat quotidiana de la Rambla”; i de l’Ateneu, ser “una institució cultural més que centenària, que no ha quedat ancorada al passat, sinó que ha sabut modernitzar-se”. L’alcalde també ha volgut felicitar l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla.

Xavier Trias ha expressat el seu “compromís ferm i clar amb La Rambla”. Ha demanat “fe i moral” a tothom per tirar endavant transformacions positives en un passeig que d’altra banda, com ha recordat l’alcalde, és molt millor ara que passeig de fa uns anys, “que era el passeig dels mariners, el passeig en el qual es vivien situacions molt dures en una Barcelona trista i grisa”. “No ens equivoquem”, ha dit Trias, “avui ni la Rambla ni la ciutat no és així, perquè tenen futur.” L’alcalde ha recordat que “no hi ha cap visitant que ve a Barcelona que no vulgui passar per la Rambla”, i ha insistit que això “no és dolent”, però també ha mostrat el compromís municipal per treballar per “generar convivència” i l’equilibri necessari per transformar d’una forma positiva la Rambla, atesa la importància d’aquest aparador internacional de la cultura barcelonina i catalana.

El jurat format per Àngel Casas, Carles Duarte, Xavier Marcé, Isabel Martí, Joan Oliveras Bagués, Enric Pantaleoni, Lluís Pasqual, Eva Rexach, Catalina Serra, Claret Serrahima i Roser Tiana, ha decidit que els Ramblistes d’Honor del 2014 siguin: Joan Colom, Nazario i l’Ateneu Barcelonès. L’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de La Rambla distingeix cada any amb el títol de Ramblista d’Honor a les persones o entitats que s’han significat per la seva estimació per la Rambla ja sigui en el camp cultural, empresarial o social. Els Premis Ramblista d’honor es lliuren des de l’any 1962.





Paraules clau

La Rambla/