Horta-Guinardó engega dos processos participatius per decidir el futur de dos espais del districte : Servei de Premsa

Horta-Guinardó engega dos processos participatius per decidir el futur de dos espais del districte

26/10/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El districte d’Horta-Guinardó, juntament amb el Comissionat de Participació, posa en marxa dos processos participatius entre els seus veïns per decidir el futur de dos espais del barri de la Teixonera i el Baix Guinardó. En concret es decidirà sobre la plaça Herta Frankel i els Jardins de Príncep de Girona.

Pel que fa el futur de la plaça Herta Frankel, l’espai adjacent al Centre Cívic Teixonera, el procés es va iniciar el passat divendres, i es podrà participar fins el proper 31 d’octubre. Es pretén que la ciutadania sigui qui decideixi si aquest segueix sent un indret destinat a l’estacionament de  vehicles, tal i com es fa actualment, o es converteix en una plaça pública per l’ús i gaudi del veïnat. L’actuació que es dugui a terme  fruit d’aquest procés participatiu en cap moment condicionarà que en el futur s’hi puguin realitzar altres projectes urbanístics en aquest espai.

Pel que fa el futur dels Jardins Prínceps de Girona, el procés s’ha iniciat avui a les 10:00 hores en el marc d’una jornada festiva i participativa on hi haurà tallers i jocs infantils, batucada, xocolatada, actuacions de música, etc. L’objectiu és arribar a un projecte que inclogui la remodelació dels jardins, després que l’enderroc dels edificis residencials de la caserna deixés uns 2.500 m2 quadrats de zona verda.

La regidora del Districte, Francina Vila, ha destacat la importància de la participació dels veïns en temes que afecten la seva vida quotidiana com és l’espai públic, “les places i els jardins són espais d’estada, i la seva qualitat està estretament lligada al benestar dels seus veïns i veïnes”. Vila també ha recordat que aquests  processos participatius, que en el cas de la Teixonera dóna compliment al full de ruta del districte, “ens ajuden a dissenyar espais que s’ajusten a les necessitats de la ciutadania

En aquest sentit, la regidora també ha recordat que Horta-Guinardó ha portat a terme altres processos participatius que han ajudat a definir espais públics del districte com són el procés de la zona esportiva del Carrer Tenerife al Barri de Can Baró i el de la Plaça Eivissa a Horta.

Pel que fa a  la zona esportiva del carrer Tenerife, el procés participatiu es va portar a terme el passat mes de març i va finalitzar el mes de juny. En total van participar 470 veïns i veïnes de Can Baró a través de dues fites participatives: una primera conformada per una sessió participativa oberta a tot el veïnat del barri i una segona a través d’una enquesta ciutadana que va permetre fer una aproximació més detallada i complerta al capteniment del veïnat respecte a la remodelació de la seva zona esportiva.

Respecte a la Plaça Eivissa, van participar 240 veïns, que gràcies a la seva aportació van configurar l’espai inaugurat el mes de gener d’aquest any i on es va posar en valor el casc antic d’Horta. La remodelació d’aquest plaça era una obra emblemàtica en aquest barri, i formava part del full de ruta del Govern Municipal. La demanda unànime dels veïns, compartida pel Districte, era la preservació de la identitat i la personalitat que té la Plaça gràcies a les façanes que l’envolten, amb un gran valor patrimonial, i al conjunt d’arbrat existent.





Paraules clau

Horta-Guinardó/