L’Ajuntament de Barcelona té intenció de comprar la seu de l’Orfeó de Sants per cedir l’edifici a les entitats del barri : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona té intenció de comprar la seu de l’Orfeó de Sants per cedir l’edifici a les entitats del barri

27/10/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona té intenció de comprar l’edifici a on s’ubica la seu de l’Orfeó de Sants, situat a la cantonada dels carrers Miquel Angel (al número 54) i Papin (al número 21). Aquest edifici, de 4.392 metres quadrats, és avui la seu a mig construir d’aquesta entitat històrica, que no ha pogut afrontar econòmicament el projecte que va endegar l’any 2007 per aixecar una nova seu per a una nova entitat. L’entitat, que es va constituir en Fundació Privada Orfeó de Sants per tal d’iniciar aquest nou projecte, es troba avui en concurs de creditors, ja que només ha pogut fer front a la construcció d’una part de l’edifici, i també al 77% del cost del projecte. És per aquest motiu que l’Ajuntament ha fet una oferta amb l’administrador concursal, per tal d’adquirir aquesta finca proposta que està pendent d’acceptació per part del jutge.

 

orfeo_1

 

Amb aquesta operació, el Districte de Sants-Montjuïc vol recuperar aquest espai emblemàtic per tal de convertir-lo en un equipament per a les entitats del barri, atès que Sants, malgrat el seu gran dinamisme cultural, cívic i social, és un barri mancat d’espais perquè les entitats desenvolupin les seves activitats. L’adquisició d’aquest edifici, que implicarà també assumir l’acabament de les obres que va iniciar la Fundació Privada Orfeó de Sants, permetrà dotar el barri de nous espais, i alhora donarà sortida a la situació delicada que viu actualment aquesta entitat centenària. El govern del Districte de Sants-Montjuïc, conscient des del començament del mandat d’aquesta necessitat d’espais per a les entitats, ja ha impulsat i està executant la recuperació d’un altre edifici molt emblemàtic i reclamat històricament per les entitats i els veïns de Sants. Es tracta de l’edifici de l’antiga Lleialtat Santsenca, situat al carrer Olzinelles, 31, a on actualment s’hi estan fent les obres per transformar-lo en un nou centre d’activitat cultural, cívica, i social del barri.

A la compra de l’edifici caldrà posteriorment afegir el cost de l’acabament de les obres per poder posar l’equipament a disposició de les entitats, que s’estima en 1 milió d’euros aproximadament.

Aquesta suma, es pagarà amb una part dels ingressos que es preveu que aportarà una altra operació que està portant a terme l’Ajuntament de Barcelona en un terreny del barri de Sants. Es tracta del solar municipal situat al carrer Viriat 37-39 en el qual actualment hi ha un aparcament provisional de vehicles. Aquest terreny, de 945 m2 de superfície, permet la construcció d’un edifici de 14.475 m2 de sostre, destinat a residència d’estudiants universitaris.

L’Ajuntament ha aprovat treure a concurs la creació del dret de superfície d’aquest solar, per un import de 8 milions d’euros inicials en concepte d’adjudicació i 75.000 euros anuals fixos, per tal que un operador privat pugui explotar durant aquest període un servei de residència d’estudiants. La iniciativa també respon a la voluntat del govern municipal de facilitar un tipus d’allotjament que permeti posicionar la ciutat com a centre universitari internacional. En el plec de clàusules del concurs s’estableix que aquesta residència es limitarà a donar allotjament a persones de l’àmbit universitari (professors, estudiants universitaris, doctors i màsters) i sempre en relació amb l’exercici de l’activitat universitària.

 

orfeo_2

 





Paraules clau

Orfeó de Sants/ sants/