L’alcalde Trias afirma que les actuacions que s’estan duent a terme al Port de Barcelona ajuden a transformar la ciutat : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que les actuacions que s’estan duent a terme al Port de Barcelona ajuden a transformar la ciutat

05/11/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat en l’acte de col·locació de la primera pedra de la Marina Vela del Port de Barcelona. A l’acte hi eren presents el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra; el gerent de la Marina Vela, Nicolas Mayol, i el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà i vicepresident del Port, Antoni Vives.

 

 

Com ha assenyalat l’alcalde Marina Vela és un projecte de futur, que transformarà l’àrea de la Bocana Nord del Port de Barcelona i farà que el port “sigui ciutat”. Trias ha expressat el seu suport al Port de Barcelona “una eina bàsica per la ciutat” i ha afirmat que “sense el Port, Barcelona seria una altra ciutat”.

Trias ha destacat altres projectes que s’estan duent a terme a l’àmbit del Port i que contribueixen a “transformar la ciutat”, com l’aposta de Salamanca Investment que transforma el Port Vell; la remodelació del Moll de pescadors; o l’impuls al Clúster Nàutic per fer costat a totes aquestes nàutiques, en col·laboració amb les principals empreses, institucions i entitats implicades.

L’alcalde ha destacat la importància del sector nàutic per l’economia de la ciutat, un sector amb gran potencial de futur, una font d’oportunitats, que ajuda fer ciutat, a dinamitzar l’economia i a crear llocs de treball. “Aquest potencial”, ha afirmat Trias, “és important per la ciutat però serà també important per la Barceloneta, un barri que té una oportunitat única amb totes les inversions que s’estan fent a la zona”. Trias ha destacat la importància de formar i preparar la gent del barri pels llocs de treball que es generaran amb tots aquests projectes.

La nova marina disposarà de 2,5 hectàrees de terreny i 5 hectàrees de làmina d’aigua, amb capacitat per acollir 136 embarcacions de fins a 40 metres d’eslora. També estarà equipada amb una Marina Seca que podrà allotjar 222 embarcacions esportives de fins a 9 metres d’eslora. La nova Marina Vela té diverses vessants, d’una banda, esdevindrà una base de referència a la Mediterrània per a embarcacions, on s’incorporaran instal·lacions pioneres a Europa, com la marina seca d’última tecnologia; i també serà un indret amb nous edificis i equipaments comercials i de restauració. Amb la reforma d’aquest espai hi haurà nous espais per passejar i gaudir del port.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Marina Vela/ Port de Barcelona/