Maite Fandos dóna la benvinguda als científics que participen a la 2a Conferència Internacional sobre Investigació Oceànica : Servei de Premsa

Maite Fandos dóna la benvinguda als científics que participen a la 2a Conferència Internacional sobre Investigació Oceànica

14/11/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Diumenge 16 de novembre a les 18.30 hores al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, tindrà lloc la recepció oficial dels participants de la 2a Conferència Internacional sobre Investigació Oceànica.

La Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports i Presidenta de la Fundació per la Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB), Maite Fandos, presidirà la benvinguda acompanyada de la secretària executiva de la Intergovernmental Oceanographic Commission (IOC), Wendy Watson-Wright, i del científic nord-americà i president del Comitè Científic de l’esdeveniment, Mike Roman.

Del 16 al 21 de novembre se celebra aquesta edició de la Conferència Internacional sobre Recerca Oceànica -on participaran més de 600 científics de 70 països- amb l’objectiu de dissenyar el full de ruta de la propera dècada per a la situació de l’oceà i de incloure’l en l’agenda política internacional, concentrada sobretot a les emissions terrestres de diòxid de carboni, de cara a la cimera del canvi climàtic de París de 2015.

El congrés, que té lloc al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) sota la coorganització de la Comissió Oceanogràfica Intergovernamental de la UNESCO (COI-UNESCO), la Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB) i The Oceanography Society, se celebra nou anys després de la primera edició.

El programa de la conferència inclou una sèrie d’activitats obertes al públic en general. Al Moll de la Fusta estaran exposats tres vaixells d’investigació: el Ramon Margalef i el Francisco P. Navarro de l’Institut Espanyol d’Oceanografia, i el catamarà SOCIB, del Sistema d’Observació Costanera de les Illes Balears. A més, es podran visitar dos IMOCA 60, la classe de veler en què es disputa la Barcelona World Race: el vaixell escola de l’FNOB i el One Planet, One Ocean & Pharmaton, que porta per nom el lema del congrés i els patrons del qual, Aleix Gelabert i Dídac Costa, col•laboraran amb diversos projectes científics a través de la recollida de dades durant la regata, que sortirà de la capital catalana el pròxim 31 de desembre.





Paraules clau

2a Conferència Internacional sobre Investigació Oceànica/