Gerard Ardanuy: “L’Ajuntament de Barcelona ha destinat aquest mandat més recursos que mai a ajuts menjador per a atendre més alumnat que mai” : Servei de Premsa

Gerard Ardanuy: “L’Ajuntament de Barcelona ha destinat aquest mandat més recursos que mai a ajuts menjador per a atendre més alumnat que mai”

17/11/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha presentat avui el total d’ajuts individual menjador atorgats aquest curs escolar 2014-15 i el balanç d’aquest mandat, acompanyat del gerent del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), Manel Blasco. Des del curs 2008-09, el CEB és responsable a la ciutat de gestionar aquest tipus d’ajuts adreçats a alumnat d’ensenyaments obligatoris i de segon cicle d’educació infantil de centres educatius sufragats amb fons públics de la ciutat de Barcelona, i més concretament des de P3 i fins a 4t d’ESO.

El regidor ha volgut destacar en primer lloc “el compromís social del govern municipal de la ciutat i la política social en matèria d’ajuts individual menjador durant tot el mandat i, especialment aquest curs escolar que ha tingut com a objectiu atendre a totes les famílies que compleixen els requisits de la convocatòria i des del primer dia de curs. Això s’ha fet a través de diversos àmbits de l’Ajuntament de Barcelona, especialment des dels Serveis Socials municipals, i amb un treball conjunt amb el Consorci d’Educació de Barcelona i els centres educatius públics i concertats de la ciutat”. Ardanuy ha afegit que “és una bona noticia per a les famílies de la ciutat l’atorgament de més ajuts menjador que mai, amb la partida econòmica municipal més important que mai, però d’altra banda això significa també que moltes famílies encara ho estant passant molt malament”.

Durant aquesta roda de premsa, el regidor Ardanuy ha volgut concretar també que en concepte d’ajut menjador “des de l’Ajuntament de Barcelona destinem aquest curs un total de 8.140.765 euros, la partida econòmica més alta mai fins ara, per ajudar a cobrir totes les sol·licituds presentades per les famílies durant la matriculació i a l’inici de curs i que compleixen els requisits”. Gestionats pel Consorci d’Educació de Barcelona aquest curs a la ciutat s’han adjudicat un total de 19.703 sol·licituds, amb un import total de 11.540.765 euros, d’aquesta xifra total a la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona aporta el 70,53% aquest curs escolar. D’altra banda, en total, a la ciutat, aquest curs, des del 6 i fins als 16 anys, hi ha 135.231 alumnes matriculats inicialment i s’han atorgat 19.703 ajuts, mentre que el curs passat es van matricular un total de 133.910 nois i noies, entre 6 i 16 ants, i es van atorgar 17.155 ajuts individual menjador.

D’altra banda, Ardanuy ha manifestat també que el govern de la ciutat “durant aquest mandat, hem incorporat com a novetats principals en matèria d’ajuts menjador atendre des de l’inici de curs a totes les famílies que complien els requisits; eliminat les llistes d’espera; augmentat la xifra destinada a ajuts extraordinari de menjador; impulsat un protocol de col·laboració des de l’Institut Municipal de Serveis Socials i el Consorci d’Educació de Barcelona i els centres educatius per atendre a les famílies amb més dificultats i, durant tots els cursos escolars, incrementat la dotació pressupostària municipal de manera clara per atendre les sol·licituds de les famílies que compleixen els requisits”.

La xifra total de 8.140.765 milions d’euros a càrrec aquest curs de l’Ajuntament de Barcelona en concepte d’ajuts individual menjador, inclou una aportació extraordinària de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports d’uns 5,5 milions d’euros.

Durant la roda de premsa, el regidor Ardanuy ha indicat també “si durant el curs es detecta situacions sobrevingudes i que un noi o noia requereix d’aquest tipus d’ajut, des de l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona estarem atents per poder-lo atendre”.

Com s’ha fet durant aquest mandat, des de l’inici del curs escolar s’han cobert totes les sol·licituds presentades per les famílies que compleixen els requisits de la convocatòria vigent i, també, un curs escolar més s’han eliminat les llistes d’espera que hi havia en mandats anteriors. Poden optar aquest curs als ajuts individual menjador les unitats familiars amb una renda anual no superior a l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (2013), calculat en funció del nombre de membres computables de la unitat familiar (5.975,8 euros per càpita).

 

Document relacionat

Dossier de premsa: L’Ajuntament de Barcelona destina 8,14 milions d’euros aquest curs per cobrir totes les sol·licituds d’ajut individual menjador de les famílies que compleixen els requisits





Paraules clau

ajut/ atenció a les persones/ escola/ menjador/