‘Vincles BCN’, protagonista del City Innovation Summit : Servei de Premsa

‘Vincles BCN’, protagonista del City Innovation Summit

17/11/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El projecte ‘Vincles BCN’, guanyador de la última edició del Bloomberg Mayors Challenge Award, serà el protagonista de la taula organitzada, dimarts al matí, pel City Innovation Summit, que se celebra des d’aquest dilluns a la Fira de Barcelona. El projecte s’exposarà juntament amb els altres projectes que van participar en l’edició europea d’aquest guardó: Atenes, Kirklees, Estocolm i Varsòvia. La proposta de Barcelona va guanyar entre 155 propostes presentades en aquesta edició.

‘Vincles BCN’, que proposa trencar amb l’aïllament de les persones grans a través de la creació de xarxes de confiança connectades a través d’una plataforma digital, va obtenir el primer premi de la fundació Bloomberg Philantrophies, que està dotat amb un pressupost de 5 milions d’euros per al seu desenvolupament. Les altres quatre ciutats van guanyar el segon premi, dotat d’1 milió d’euros cadascun.

El treball, que s’ha impulsat des de l’àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, està a punt d’iniciar la seva fase pilot amb una vintena d’usuaris. Es preveu que al final del procés d’implantació es pugui arribar a 20.000 persones i es generin 20.000 xarxes de confiança, composada per unes 100.000 persones aproximadament.

Barcelona, com a Capital Europea de la Innovació, organitza el primer City Innovation Summit, un espai de debat d’experiències entre ciutats innovadores d’arreu del món. Aquesta trobada es fa en ocasió de la celebració de la quarta edició de l’Smart City Expo World Congress, la principal trobada internacional de ciutats intel·ligents.

El passat mes de març, Barcelona va ser escollida Capital Europea de la Innovació per part de la Comissió Europea. Aquest és un reconeixement que valora aquelles iniciatives i polítiques aplicades a la ciutat que creen un bon ecosistema per a la innovació. En aquest sentit, Barcelona va ser la ciutat premiada per la seva introducció de les noves tecnologies per apropar la ciutat als ciutadans.





Paraules clau

atenció a les persones/ innovació/ smart cities/ smart city/