L’alcalde Trias afirma que l’èxit del turisme s’ha de gestionar per aconseguir el seu equilibri amb la vida ciutadana : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que l’èxit del turisme s’ha de gestionar per aconseguir el seu equilibri amb la vida ciutadana

20/11/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquest matí l’obertura del Global Sustainable Tourism Council (GSTC) Destinations Community, que es celebrarà avui i demà a la capital catalana. A l’acte, que s’ha celebrat al recinte modernista de Sant Pau, també hi ha assistit la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens; Luigi Cabrini, president de Global Sustainable Tourism Council; i Luis Ramallo, president d’ UNESCO Espanya. Durant l’obertura, l’alcalde la renovació de la certificació Biosphere World Class Destination per a la ciutat de Barcelona.

 

 

El GSTC Destinations Community és una trobada internacional de representants de ciutats que han apostat per polítiques turístiques de sostenibilitat i han estat certificades o estan en procés de certificació d’acord amb un estàndard reconegut i aprovat pel GSTC, el Biosphere Responsible Tourism, Early Adopter Program i Destination Partner Program. La Xarxa Global de Destinacions de Turisme Sostenible té l’objectiu de compartir pràctiques, polítiques i comunicacions sobre les accions sostenibles dutes a terme per les destinacions que en són membres i construir una xarxa de destinacions sostenibles.

L’alcalde ha agraït el reconeixement que suposa per Barcelona la renovació de la certificació Biosphere World Class Destination per tres anys més. El 2010, l’Ajuntament de Barcelona va signar la Carta de Turisme Responsable; un any després, va obtenir la certificació Biosphere World Class Destination, convertint-se en la primera destinació urbana que rebia aquesta certificació, el que va suposar un estímul molt important per a Barcelona de cara a continuar impulsant la gestió responsable del turisme. “La renovació d’aquest any ens anima a seguir treballant per un turisme més sostenible a nivell ambiental, econòmic, social i cultural”, ha afirmat Trias.

L’alcalde ha explicat que des dels Jocs Olímpics de Barcelona ha experimentat una extraordinària transformació i creixement com a destinació turística. Trias ha assenyalat que el turisme “és un sector econòmic molt important” i contribueix a la dinamització econòmica de la ciutat i ha afegit que “l’èxit del turisme s’ha de gestionar bé”, perquè no es pot ser una destinació turística d’èxit sense aconseguir un equilibri entre el turisme i la vida ciutadana.

L’alcalde ha explicat que l’Ajuntament treballa en aquesta direcció i vol comptar amb la complicitat i la col·laboració de tothom i ha finalitzat la seva intervenció emplaçant els presents a seguir treballant per “promoure un turisme encara més sostenible, responsable i de qualitat”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ sostenibilitat/ turisme/