L’alcalde Trias destaca l’aposta per la recerca de la UPF i la seva implicació en transformació de Ciutat Vella i Sant Martí : Servei de Premsa

L’alcalde Trias destaca l’aposta per la recerca de la UPF i la seva implicació en transformació de Ciutat Vella i Sant Martí

24/11/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat en la inauguració de l’edifici del Parc de Recerca de la Universitat Pompeu Fabra, situat al Campus Ciutadella. A l’acte també hi ha assistit participaran el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; el rector de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume Casals; Antoni Vives, tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà; i els regidors Gerard Ardanuy i Eduard Freixedes.

 

 

L’alcalde ha iniciat la seva intervenció expressant la seva satisfacció per poder ser a l’acte d’inauguració d’aquest edifici i felicitant el seu arquitecte. Trias ha recordat que Barcelona vol ser coneguda arreu per ser una ciutat de de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar, i ha afegit aquest nou equipament ajuda a aquest objectiu.

Aquest edifici, situat al carrer Ramon Trias Fargas, 25-27, dedicat a la recerca en ciències socials i humanitats i projectat per l’arquitecte Juan Navarro Baldeweg, acull grups de recerca molt importants i prestigioses institucions, com la Barcelona Graduate School of Economics, l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals o el Public Policy Center que la UPF impulsa amb la col·laboració de la Johns Hopkins University. Trias ha afirmat que “la investigació forma part de de la UPF”, una universitat amb 24 anys de trajectòria, que ocupa la 13a posició entre les universitats menors de 50 anys de tot el món.

L’alcalde ha destacat la importància de la recerca, per la ciutat i el país, i ha recordat que a mitjans de la dècada dels 1990, a Barcelona es va començar a invertir en investigació i desenvolupament, de la mà de l’aleshores professor de la Universitat de Harvard, Andreu Mas-Colell. Trias ha destacat l’aposta per la recerca de la Universitat Pompeu Fabra, però també la seva implicació en la regeneració urbana d’alguns barris de Barcelona als districtes de Ciutat Vella o de Sant Martí, on es troba aquest equipament, que s’ha mostrat convençut esdevindrà “un centre d’investigació referent internacional en el seu camp”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ recerca/ UPC/