Obren les fires nadalenques de Santa Llúcia i Sagrada Família : Servei de Premsa

Obren les fires nadalenques de Santa Llúcia i Sagrada Família

27/11/2014



Temps estimat de lectura: 4 minuts

És temps de fires de tradicions nadalenques. A Barcelona, la Fira de Santa Llúcia, una de les més antigues de la ciutat, datada del 1786, obre les paradetes demà divendres. I ho fa amb un bon grapat de novetats. La més vistosa serà sens dubte el canvi d’imatge estètica que han sofert les paradetes instal·lades a l’avinguda de la Catedral. Totes de fusta i amb un disseny homogeni. Una imatge que reflecteix un canvi més profund que ha quedat recollit en un conveni signat amb l’associació de firaires de quatre anys de durada i a través del qual l’Ajuntament de Barcelona vol vetllar per la qualitat d’aquesta fira, i per l’estabilitat dels firaires. Aquest conveni estableix unes normes i unes condicions relacionades amb els productes que es poden vendre a cadascun dels sectors, amb la qualitat d’aquests productes, amb l’organització de l’espai, amb les característiques de les parades, amb el calendari i amb els horaris.

Així doncs, s’estableix com a data d’obertura de la fira de Santa Llúcia l’últim divendres de novembre, per tant, demà dia 28. I restarà oberta fins el 23 de desembre. L’horari comercial serà el següent:

El nombre de parades s’ha fixat en un total de 287 parades, distribuïdes en 4 sectors diferents:

Com a novetat, pel que fa a les activitats que durant aquests dies es desenvoluparan per animar la fira, destaca el trasllat del punt en el qual es concentraven moltes d’aquestes activitats, que fins ara era a la plaça Nova. Aquestes activitats a partir d’ara es faran al Pla de la Seu. Un caga Tió gegant per a nens menors de 12 anys, que durant tots aquests dies rebrà bastonades a dojo, i la incorporació d’un calendari d’Advent també gegant, que cada dia obrirà una de les seves portes per mostrar les tradicions nadalenques. Personalitats diverses seran les encarregades d’obrir aquestes portes diàriament.

La fira de Santa Llúcia celebrarà aquest any una nova edició, i ja serà la 21a de la Diada de les Tradicions i els Costums Nadalencs a Catalunya. Divendres, 12 de desembre durant tot el dia, hi haurà festa i tradició a Santa Llúcia. I es lliurarà el guardó al firaire d’honor d’aquest any. La festa, que començarà cap a les sis de la tarda, l’amenitzaran la Carassa de Barcelona, que aquell dia, excepcionalment, llençarà caramels a tort i a dret, i els grallers de La Pessigolla. També actuaran el Cor Escandinau, l’Esbart Català de Dansaires i Repúblik de l’Avern.

 

La Sagrada Família es vesteix de Nadal

La fira de Nadal de la Sagrada Família és el mercat nadalenc de més tradició de l’Eixample i reuneix prop d’un centenar de parades d’avets de Nadal i guarniments, pessebres i figures, regals i productes alimentaris artesans com torrons, formatges i embotits. Una fira nascuda als anys 60 que està ubicada la plaça de la Sagrada Família.

La fira té lloc entre els dies 29 de novembre i 23 de desembre entre les 10:00 i les 22:00 hores. El mercat compta amb un total de 96 parades que es distribueixen de la següent manera:





Paraules clau

fira/ fires/ nadal/ Nadal 2015/ sagrada família/ Santa Llúcia/