Maite Fandos participa a l’acte del Dia Internacional de Persones amb Discapacitat de Gràcia : Servei de Premsa

Maite Fandos participa a l’acte del Dia Internacional de Persones amb Discapacitat de Gràcia

28/11/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dissabte 29 de novembre, a les 12:00 hores, a la plaça de la Revolució, la regidora de Gràcia, Maite Fandos, participarà a l’acte de commemoració del Dia Internacional de Persones amb Discapacitat, organitzat pel districte amb els suport de les entitats d’atenció a persones amb diversitat funcional de Gràcia. Aquest és el segon any que el districte organitza aquest esdeveniment amb l’objectiu de promoure la sensibilització vers aquest col·lectiu i fer difusió de la tasca de les associacions que hi treballen.

Durant l’acte, al que està previst que assisteixi la presidenta de consell del districte de Gràcia, Isabel Ribas, es farà lectura d’un manifest a càrrec dels usuaris de les entitats de persones amb discapacitat del districte de Gràcia. L’acte tindrà lloc al Mercat de l’Abaceria en cas de pluja.

L’acte coincideix amb la celebració, a tot el món, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, una efemèride que se celebra el 3 de desembre, una data establerta per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1992 amb motiu del tancament del decenni 1983-1992, anys durant els quals va tenir lloc un procés de presa de consciència i successives mesures orientades a la millora de la qualitat de vida i la consecució de la igualtat d’oportunitats per a les persones amb discapacitat.

Les entitats que hi participen són: ACIDh, ARAPDIS, JOIA, NEXE FUNDACIÓ, ALDEC, C.O ENEIDA i Associació de Veïns del carrer Llibertat. El programa d’activitats, que es desenvoluparan tant durant el cap de setmana com el dia 3 de desembre (Dia Internacional de Persones amb Discapacitat), busca conscienciar a la ciutadania de la situació en la que es trobem les persones amb discapacitat a través d’empoderar els usuaris de les entitats perquè siguin ells mateixos els que dirigeixin les activitats del programa. També s’ha fet una tasca de sensibilització a les escoles que participen: Escola Patufet, Escola Patronat Domenech i Escola Sant Josep.

Durant els dies 28 i 29 a la Plaça Revolució, les entitats faran un seguit de tallers: tallers de jardineria, tallers de cuina, tallers de manualitats, contes de sensibilització. A més, es farà l’exposició de la maqueta “Barcelona en miniatura”, un treball de l’estigma de les persones amb trastorn mental, del dia 3 al 5 de desembre a la sala d’exposicions del Districte. També es faran conta-contes inclusius dirigits a infants amb pluridiscapacitat de les Escoles d’educació especial Lexia i Nexe Fundació, el dia 3 de desembre a la Biblioteca Jaume Fuster.





Paraules clau

atenció a les persones/ discapacitats/ Gràcia/