Trias: “Barcelona estima l’esport, i això es veu en tots els districtes i barris de la ciutat” : Servei de Premsa

Trias: “Barcelona estima l’esport, i això es veu en tots els districtes i barris de la ciutat”

28/11/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona Xavier Trias ha visitat aquesta tarda el poliesportiu Virrei Amat, ubicat al carrer Joan Alcover,6, al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta. En aquest espai s’han fet obres de rehabilitació i reparació general de l’edifici i adequació de les instal•lacions per valor de 2,15 milions d’euros. A l’acte l’han acompanyat la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos; i la regidora del districte de Nou Barris, Irma Rognoni.

 

15720968427_3b891c1fda_z
 

Durant l’acte, l’alcalde ha afirmat que “Barcelona estima l’esport, i això es veu en tots els districtes i barris de la ciutat. Som una ciutat que creu en l’esport de base, a on tothom pugui participar. Una ciutat que compta amb nombroses entitats i clubs que estan fent una tasca magnífica per dinamitzar la pràctica esportiva i apropar l’esport a les persones” ha expressat Trias.

L’alcalde ha posat en valor que “la pràctica esportiva ajuda al creixement personal, orientant a tothom –els més menuts, els joves i la gent gran—a un estil de vida saludable i amb valors i ha reblat que “valors com l’esforç, el treball en equip, l’esperit de superació o el respecte als altres són més necessaris que mai per a avançar com a persones i com a societat”.

Pel que fa a les actuacions dutes a terme a l’espai, l’alcalde ha explicat que aquestes són “unes reformes que han permès renovar les instal•lacions i adaptar-les a les noves necessitats, tal i com veníeu demandant des de feia temps les veïnes i els veïns de Virrei Amat”.

 

Un equipament de l’any 1986

Aquest és un equipament esportiu de prop de 2.900 metres quadrats que es va construir l’any 1986 i que necessitava d’aquesta actuació després dels efectes que el pas del temps han causat en l’espai. Les obres han millorat aquestes instal•lacions, tot adequant-les a les normatives actuals, renovant les instal•lacions interiors, adequant els espais als nous requeriments i renovant els acabats.

Així, les actuacions dutes a terme són:

– Lavabos de planta baixa: enderroc del conjunt de lavabos existent a la planta d’accés a l’edifici i construcció d’uns lavabos nous, adaptats a normativa.
– Reforma dels despatxos d’administració: també en la planta d’accés de l’edifici es troba el conjunt de les oficines d’administració i informació al públic. Es farà una redistribució d’aquests espais per tenir dos despatxos de direcció, un espai d’administració i una part d’atenció al públic, oberta als espais de pas i comuns.
– Nova escala d’emergència: enderroc de l’escala existent i la construcció d’una nova escala, en aquest cas protegida, que alhora permeti una sortida directa al carrer.
– Nou magatzem: davant la necessitat d’espai de magatzem per part dels usuaris, es planteja la construcció d’un nou gran magatzem, situat a la cota de la planta pista, excavant el terreny natural de la zona compresa entre l’accés a l’escola i la façana del poliesportiu.
– Renovació de vestidors (planta pista i planta soterrani): nous acabats interiors i millora de la instal•lació de ventilació.
– Renovació de lavabos per a esportistes: planta pis i planta soterrani.





Paraules clau

Alcalde Trias/ esport/ Vilapicina i la Torre Llobeta/ Virrei Amat/