L’alcalde visita La Lira després de les obres de rehabilitació de l’espai que han comptat amb una inversió municipal d’1,6 milions d’euros : Servei de Premsa

L’alcalde visita La Lira després de les obres de rehabilitació de l’espai que han comptat amb una inversió municipal d’1,6 milions d’euros

29/11/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona Xavier Trias ha visitat aquest matí l’edifici La Lira amb motiu de la jornada de portes obertes que té lloc avui després de les actuacions de rehabilitació que s’han dut a terme en l’espai. La Lira és una societat cultural i esportiva que està molt arrelada al barri de Sant Andreu i que engloba diverses seccions.

 

15717958359_481614c64f_z

 

Aquesta remodelació ha comptat amb una inversió d’1,6 milions, la superfície de l’equipament és de 995,96 m2 i el termini d’execució ha estat de 19 mesos. Les actuacions que s’han dut a terme són:

Durant la jornada de portes obertes d’avui, que té lloc de 10 a 23 hores, els ciutadans podran visitar l’espai i gaudir de les següents activitats: campionat d’escacs; ballada de sardanes; dinar popular; partides d’iniciació al rol; lectura escenificada de textos de Joan Termes; representació de l’obra de W. Shakespeare “Somni d’una nit d’estiu” i ball de gala.

 

Una entitat molt arrelada al barri de Sant Andreu

La Societat Cultural i Esportiva La Lira és una entitat fundada l’any 1870 a Sant Andreu de Palomar amb el nom de Societat Coral La Lira. El cant coral fou la seva primera activitat dins de l’entitat i seguidament també es va començar a treballar en el món del teatre.

Va ser seu d’entitats com l’A.E. Muntanya, la Unió Esportiva de Sant Andreu i la societat Columbòfila, entre d’altres, així com dins l’entitat es van configurar altres seccions: escacs, sardanes, esbart dansaire, club de filatèlia, club de rol, coral infantil, penya barcelonista i l’agrupament escolta (primer l’A.E. Gregal i després A.E. Flor de Neu).

Actualment, engloba un seguit de seccions com són: l’orfeó de SCE la Lira, la Lira Teatre, secció sardanista, Club d’Escacs; i Rol La Lira – Misterey Lands. A part de les seves seccions s’han fet cursos de balls de saló, country i danses orientals .

La Lira i el Districte de Sant Andreu han acordat compartir la gestió del centre per tal d’oferir al conjunt de Sant Andreu un ventall d’activitats dins de l’anomenat Projecte de Dinamització de Cultura Popular-LIRA, a més de les que ja generen les pròpies seccions de la Lira. Les activitats organitzades pel Projecte seran obertes a tota la ciutadania i prestades en les mateixes condicions a tots els ciutadans, independentment de si tenen o no condició de soci de La Lira.

Amb aquest acord de gestió, Sant Andreu guanya un nou equipament obert a tothom i la Lira té una projecció de futur des de la seva pròpia identitat. La finalitat del conveni és potenciar la cooperació i participació del moviment associatiu en la gestió d’espais culturals, coresponsabilitzant els agents socials en la generació d’activitats dirigides a les entitats i els ciutadans.





Paraules clau

Alcalde Trias/ la lira/ Sant Andreu/