Barcelona presenta el nou SAIER a Brusel·les com a exemple d’èxit en la inclusió social : Servei de Premsa

Barcelona presenta el nou SAIER a Brusel·les com a exemple d’èxit en la inclusió social

03/12/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El regidor d’Adolescència i Joventut, Raimond Blasi, representarà l’Ajuntament de Barcelona en la Jornada organitzada per Eurocities que se celebra aquest dijous a Brusel·les, que sota el títol “El rol de les ciutats europees en l’aplicació del nou Social Investment Package (SIP)” proposa els països membres analitzar la nova política social de la Comissió Europea.

La jornada comptarà amb intervencions de la nova Comissària Europea Marianne Thyssen així com de tècnics de la Comissió Europea, que analitzaran com les ciutats poden contribuir a la millora de les condicions de vida dels ciutadans europeus per mitjà de l’aplicació del nou marc de política social aprovat per la Comissió previ examen del Parlament Europeu.

S’estudiaran temes que foment part del bloc de propostes prioritàries de l’agenda del SIP, com ara com vincular millor la gestió dels serveis socials amb els serveis d’ocupació i com crear hubs de serveis integrats per a la ciutadania, i en aquest cas per a la joventut.

La jornada compta amb gairebé cent participants de més de 40 ciutats. Durant l’encontre, es presentarà la Guia de Bones Pràctiques per a la Inclusió Social a Europea, amb exemples de projectes d’èxit de les ciutats membres d’Eurocities.

Barcelona hi participa amb la presentació del nou Servei d’Atenció a Immigrants, Estrangers i Refugiats (SAIER), que des de fa gairebé un any ha incorporat dos nous serveis d’informació: un sobre emigració i un altre sobre retorn voluntari. Aquest servei dóna resposta als canvis en els fluxos migratoris que es registren a la ciutat de Barcelona, convertint-se en un centre especialitzat en mobilitat internacional, que inclou les diverses formes de moviment humà. Aquest va ser un dels primers centres d’aquestes característiques que s’obria a Europa.





Paraules clau

atenció a les persones/