Alcalde Trias defensa que la feina conjunta de societat civil i administracions permet donar una bona resposta a les necessitats de la gent : Servei de Premsa

Alcalde Trias defensa que la feina conjunta de societat civil i administracions permet donar una bona resposta a les necessitats de la gent

04/12/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha inaugurat aquest matí la residència i Centre d’Atenció Personalitzada de la Fundació Estimia per a persones amb discapacitat. A l’acte han assistit la consellera de Benestar i Família, Neus Munté; el regidor de Sarrià Sant Gervasi, Joan Puigdollers; i Ma Rosa Campillo, presidenta de la Fundació Estimia, entre d’altres.

 

15919977166_63fb60d1b5_z

 

L’edifici de nova construcció i totalment equipat, té sis plantes i està distribuït en 3 unitats de convivència independents adaptades als perfils dels seus residents. Disposa de 30 places distribuïdes en habitacions individuals i dobles, i diversos espais comuns pel donar el màxim confort als seus residents.

El nou equipament ha tingut un cost de més de tres milions d’euros, dels quals 1,8 milions han estat aportats pel Departament de Benestar Social i Família. L’Obra social “la Caixa” també ha atorgat a l’entitat una subvenció d’1,2 milions per la construcció de la residència i l’Ajuntament de Barcelona ha cedit l’ús dels terrenys. La Fundació Estimia (anteriorment Fundació Auxilia Barcelona) és una entitat sense afany de lucre amb més de 60 anys d’història al servei de les persones amb discapacitat i les seves famílies. Entre d’altres, ofereixen el servei de centre ocupacional i escola d’educació especial.

L’alcalde ha celebrat la posada en funcionament d’aquest equipament, “fruit de molt d’esforç treball”, amb unes instal·lacions i serveis de primer nivell, que garanteixen la millor atenció als usuaris i a les seves famílies. Trias ha afirmat que les administracions públiques tenen l’obligació d’estar al costat de les persones que més ho necessiten i ha apostat per la suma d’esforços entre societat civil i administracions, “hem d’anat tots junts” per donar resposta a les necessitats de la gent. L’alcalde ha finalitzat la seva intervenció afirmant que “Barcelona, que vol ser estar a la primera fila de les ciutats i vol ser referent, ho ha de ser també en benestar, en el benestar de la seva gent”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ atenció a les persones/ discapacitats/