Barcelona amplia la telegestió smart del reg a sis nous parcs de la ciutat : Servei de Premsa

Barcelona amplia la telegestió smart del reg a sis nous parcs de la ciutat

07/12/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres per instal·lar el sistema smart water de telegestió del reg als parcs del Turó de la Peira, Guineueta i Josep Mª Serra i Martí, del Districte de Nou Barris i als parcs de Carles I, Nova Icària i Poblenou, del Districte de Sant Martí.

Aquest sistema intel·ligent de reg als espais verds de la ciutat té com a objectiu millorar la gestió de l’aigua en els parcs i jardins i avançar en el funcionament smart de la ciutat. El sistema ja funciona des de la primavera al Parc del Centre del Poblenou, el Parc de la Ciutadella i el Parc Central de Nou Barris.

Amb l’ampliació d’aquest sistema als nou parcs de la ciutat, es gestionarà de manera controlada un total de 30 hectàrees de verd de les 293 possibles, que s’aniran ampliant progressivament per arribar a tots els parcs de la ciutat.

Per al tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, l’ampliació d’aquest sistema “al gruix del verd urbà significa poder gestionar el reg de manera que el verd urbà llueixi millor i a més, aplicar les noves tecnologies produeix un estalvi de recursos i permet un tractament eficaç i eficient al verd de la ciutat”. Per a Vives, “això es nota en el resultat en els nostres parcs i millora el comfort d’aquests espais que en el fons són per al gaudi de la gent”.

La nova eina permet el telecontrol i l’optimització del reg, opera a distància les electrovàlvules que obren el pas de l’aigua i es nodreix a partir de dades recollides per la xarxa de sensors per millorar l’eficiència del reg.

 

Descarregar nota en format PDF





Paraules clau

reg/ sostenibilitat/