Els veïns decideixen que “El pont de les maletes” sigui l’escultura que s’instal·li a la plaça de Baró de Viver, al districte de Sant Andreu : Servei de Premsa

Els veïns decideixen que “El pont de les maletes” sigui l’escultura que s’instal·li a la plaça de Baró de Viver, al districte de Sant Andreu

09/12/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Els veïns i veïnes de Baró de Viver han decidit que “El pont de les maletes” sigui l’escultura que s’instal·larà a la plaça de Baró de Viver després del procés participatiu que ha impulsat el govern municipal del districte de Sant Andreu a principis de novembre. L’autor de l’obra és Fernando Bravo, alumne de l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja.

Així, entre els dies 17 de novembre i 1 de desembre, tots aquells ciutadans residents al barri de Baró de Viver i majors de 16 anys que ho van desitjar van poder participar en la votació. D’aquesta manera, s’ha donat continuïtat al procés participatiu que es va dur a terme per definir la urbanització de la plaça a la que es col·locarà l’escultura.

Pel que fa als resultats, han votat un total de 60 persones. “El Pont de les Maletes” de Fernando Bravo va rebre un total de 50 vots. Mentre que l’altra proposta, “Canya al viver” obra de Carme Illa i Jonathan Mármol va aconseguir un total de 7 vots. Tres persones van votar en blanc.

El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha volgut agrair als autors de les dues obres “la seva originalitat i la qualitat de les dues opcions” i ha recordat que “des del districte estem molt satisfets de comptar amb una escola referent en matèria artística i per aquest motiu volem posar en valor la feina que l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja fa i l’alt nivell del seu alumnat”.

“El pont de les maletes” és un conjunt que ha de servir per organitzar la plaça, sense limitar-la, donant-li amplitud, oferint espais de trobada, per seure, passejar o jugar. El pont vol ser un veí més de Baró de Viver, formar part de les converses de la seva gent, ajudar a fer la seva vida diària més agradable. Una escultura per ser viscuda en comptes d’admirada.

 

L’altra proposta, “Canya al Viver” és una instal·lació que es col·loca al llarg de la passarel·la central de la plaça, entre el quiosc i les fonts, amb una distribució en planta com si fos el traçat dels dos marges del riu, tot evitant la interferència amb el mobiliari urbà.

 

Aquesta és la segona vegada que el govern municipal del districte realitza un procés participatiu per tal que els veïns i veïnes puguin decidir quins elements escultòrics volen que llueixin a l’espai públic. La primera vegada ha estat a principis d’any per a la plaça de l’Assemblea de Catalunya, al barri de la Sagrera, i que ja es pot visitar.

 

La urbanització de la plaça del centre cívic de Baró de Viver

Aquest mateix mes, l’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres d’urbanització de la futura plaça del barri de Baró de Viver, a la illa compresa entre els carrers Quito, Tucuman, Caracas i un dels laterals del nou Centre Cívic Baró de Viver, que està actualment en construcció. Aquest nou espai públic comptarà amb 6.033 m2 de superfície amb una inversió d’1.178.434 euros i està previst que estigui enllestida al març de 2015.

La nova plaça estarà íntimament lligada amb l’edifici del centre cívic. De fet, el mateix centre cívic ja busca una relació molt clara amb l’espai exterior a través de les seves visuals orientades a la plaça. El nou espai públic s’ha concebut com un àmbit de relació i de passeig, una continuació del centre cívic a l’aire lliure.

A més, actualment, també s’estan executant les obres de construcció del nou centre cívic i espai de gent gran que comptarà amb 1.652 m2 de sostre construïts en planta baixa i està previst que les obres finalitzin durant el primer trimestre de l’any 2015. La distribució de l’edifici permet un funcionament independent dels diferents usos de l’edifici. D’una banda, hi haurà els espais per a la gent gran i, de l’altra, els del centre cívic. Finalment, hi haurà el conjunt d’espais d’ús comú, com són la sala polivalent, un vestíbul, la sala d’exposicions amb magatzem i l’àrea d’administració i acollida.

En total, les dues actuacions suposaran una inversió de 3,78 milions d’euros en aquest barri.





Paraules clau

Baró de Viver/ Sant Andreu/