L’Ajuntament transforma el carrer Daoiz i Velarde de Sants en un vial de plataforma única : Servei de Premsa

L’Ajuntament transforma el carrer Daoiz i Velarde de Sants en un vial de plataforma única

09/12/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres de remodelació del tram del carrer Daoíz i Velarde entre la Rambla de Badal i el carrer de Sant Medir. Amb aquestes obres, aquest vial es transforma en un espai de prioritat per als vianants, amb una notable millora en l’accessibilitat i la mobilitat de les persones, ja que passa a ser un carrer amb plataforma única, seguint els mateixos criteris urbanístics que es van emprar en la remodelació de la resta del carrer, la que toca a un dels costats perimetrals del mercat de Sants.

 

Daoiz

 

Així doncs, les obres tenen com a objectiu pacificar el trànsit rodat per aquest espai, en un entorn en el qual ja s’han fet altres intervencions en aquesta línia, creant una gran àrea a l’entorn del mercat de Sants en la qual els vianants tenen la prioritat de pas. Aquest carrer, per altra banda, és una de les connexions naturals, que amb la remodelació quedarà reforçada, dues grans àrees de passeig que hi ha a la zona: el recentment remodelat carrer Antoni de Capmany, i la Rambla Badal.

El projecte que s’està executant inclou la pavimentació de tot l’àmbit, però també l’adequació de la xarxa de drenatge, la renovació de l’enllumenat, la plantació d’arbres amb la instal•lació de la xarxa de reg associada, i la implantació de la xarxa informàtica.

També està previst soterrar les línies de serveis que creuen el carrer o que van paral•leles a les façanes, intervenció que suposa una notable millora també en el paisatge urbà. Per últim, s’instal•larà la nova senyalització de mobilitat associada i adaptada a les noves característiques del carrer.

L’obra té una durada prevista de prop de tres mesos i mig, per tant, es calcula que durant la primera setmana de març estarà enllestida. I suposa una inversió de 409.264 euros.





Paraules clau

Daoiz i Velarde/ sants/