El districte de Sant Andreu destina 366.500 euros per a l’ampliació dels programes socials del Pla de Barris Bon Pastor-Baró de Viver : Servei de Premsa

El districte de Sant Andreu destina 366.500 euros per a l’ampliació dels programes socials del Pla de Barris Bon Pastor-Baró de Viver

10/12/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El govern municipal del districte de Sant Andreu ha decidit destinar un pressupost de 366.516,76 euros per a l’ampliació dels programes socials del Pla de Barris Bon Pastor-Baró de Viver, tal i com es va explicar ahir al Consell Plenari del districte. Aquesta mesura de govern, a més, també prioritza els programes que es consideren essencials per al correcte desenvolupament de la iniciativa.

Els programes prioritaris són els d’acompanyament en el traspàs de les Cases Barates als nous habitatges, els de mediació comunitària, els dirigits a infants i joves i els destinats a dones. D’aquesta manera es dóna continuïtat a actuacions en els àmbits socials i sociolaborals durant l’any 2015.

Els programes fonamentals són:

L’any 2010, aquests dos barris del districte de Sant Andreu van ser beneficiaris del Pla de Barris amb una inversió prevista de 17,25 milions d’euros, aportats per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta iniciativa va en línia amb una de les prioritats que s’ha marcat el govern municipal per a aquest mandat, que són les polítiques socials que han d’ajudar a cobrir les necessitats i millorar la qualitat de vida dels veïns de Barcelona

El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha explicat que aquesta iniciativa respon a “els bons resultats que va tenir la pròrroga que es va dur a terme durant l’any 2014 del pressupost previst dins del Pla de Barris per a programes socials” i ha afegit que “per aquest motiu hem decidit que, de cara a l’any vinent, donarem continuïtat a aquests programes amb pressupost municipal per tal que els veïns i veïnes del Bon Pastor i el Baró de Viver puguin beneficiar-se d’aquestes iniciatives de foment de la cohesió social”.

 

Promoure el comerç de proximitat i la cultura popular i tradicional catalana

Al mateix Consell Plenari, el govern municipal va presentar dues mesures de govern més de promoció de l’activitat cultural i econòmica del districte de Sant Andreu. En el primer cas, es va presentar la Mesura de Govern per a la promoció de la cultura popular i tradicional catalana del districte.

El principal objectiu és difondre activitats de la cultura popular catalana i musical per estendre el seu coneixement entre la ciutadania i alhora ajudar a aquests col·lectius a consolidar-se i disposar d’un espai d’expressió i maduració. Per dur a terme aquestes actuacions, el districte destinarà un total de 15.178,50 euros per a les següents activitats:

Pel que fa a la promoció econòmica, es va explicar la Mesura de Govern per a la promoció de la celebració de la 2a Mostra d’entitats i comerç del barri del Congrés-Indians. L’objectiu és donar continuïtat a aquesta iniciativa que es va dur a terme per primera vegada l’any passat i que tenia com a objectiu reunir totes les entitats, associacions, grups comerciants, etc del barri en un mateix esdeveniment per donar-los a conèixer.

En l’edició de l’any passat, van participar 35 entitats i 35 comerços en un total de 75 carpes situades al carrer de Felip II i va tenir una mitjana d’assistència de 2.000 persones. L’edició de 2015 tindrà lloc el 6 de juny de 2015 i el districte en destinarà un total de 18.000 euros per al desenvolupament de l’activitat.





Paraules clau

atenció a les persones/ Baró de Viver/ bon pastor/ Pla de Barris/ Sant Andreu/