Maite Fandos participa als actes de commemoració del 150è aniversari del campanar de la Plaça de la Vila de Gràcia : Servei de Premsa

Maite Fandos participa als actes de commemoració del 150è aniversari del campanar de la Plaça de la Vila de Gràcia

12/12/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Dissabte, 13 de desembre, a les 17.30 hores, la regidora de Gràcia, Maite Fandos, participarà als actes organitzats pel districte en ocasió de la commemoració del 150è aniversari del campanar de la Plaça de la Vila de Gràcia.

En l’acte està previst un espectacle audiovisual projectat a la mateixa torre, i també hi participaran els ballarins del grup de teatre del Centre, la coral Picarols del Cercle i la coral Christmas Carol de l’Escola de Música de Gràcia.

Entre les diferents activitats programades, a partir de les 18 hores, està previst un espectacle audiovisual que porta per títol La torre ens obre el cor. Aquest audiovisual vol ser un recorregut conceptual a través del pas del temps i de l’interior de la torre. El campanar, testimoni durant 150 anys de la vida de la vila de Gràcia, obre la seva porta interior i durant uns minuts ens fa arribar la seva visió d’allò que ha vist i s’ha viscut.

L’espectacle audiovisual, de breus minuts, es projectarà per primer cop a les 18 h i es podrà tornar a veure a les 19 h, a les 20 h, i a les 21 el mateix dissabte 13. Diumenge dia 14, i dissabte i diumenge 20 i 21 de desembre es tornaran a realitzar 4 passis més a les 18, 19, 20 i 21 hores. D’aquesta manera, tots els graciencs i gracienques tindran l’oportunitat d’ apropar-se, recordar, celebrar i compartir aquest reconeixement als 150 anys del Campanar de Gràcia.

A l’acte hi assistirà també la presidenta del Districte, Isabel Ribas, acompanyades de les diferents entitats del teixit gracienc. També hi comptarà amb la participació dels ballarins del grup de teatre del Centre, la coral Picarols del Cercle i la coral Christmas Carol de l’Escola de Música de Gràcia. Els joves actors i ballarins dels Centre ens oferiran dues coreografies, i els joves cantaires de la coral Picarols del Cercle i de l’Escola de Música diferents actuacions musicals.

A més, la commemoració s’ha sumat a la iniciativa “Gràcia amb la Marató”, amb les xocolatines solidàries del campanar que es podran trobar durant tota a la tarda a la mateixa plaça i que es podran obtenir previ donatiu a favor de la Marató.

El 8 de desembre de 1864 es va inaugurar un dels símbols de Gràcia, una icona que es convertiria en un element primordial del seu patrimoni arquitectònic: el Campanar de la plaça de la Vila. El districte, juntament amb el Taller d’Història de Gràcia i altres entitats, volen celebrar aquesta efemèride, que a més de les activitats d’aquest dia 13 de desembre tindrà moltes altres fites durant tot l’any amb diferents iniciatives a proposta del teixit gracienc: exposicions, cercavila dels Geganters de Gràcia, publicacions etc.
Programa d’activitats:

17,30 h Coreografia Sweet dreams de Marilyn Manson, a càrrec del grup de teatre del Centre.

17,45 h Acte institucional

18 h Espectacle audiovisual al Campanar: “La torre ens obre el cor”
La música, els sons, les imatges i la llum ens conviden a obrir la porta interior de la torre i arribar al seu cor. Què ens pot dir aquest testimoni del que ha vist i viscut els darrers 150 anys?

18,15 h Coreografia “Obertura” de musicals emblemàtics, a càrrec del grup de teatre del Centre.
Un recorregut per les obertures de tres reconeguts musicals: Jesucrist Superstar, Els Miserables i Rock of Age amb coreografies que combinen la dansa contemporània, la moderna i el jazz.

18,30 h Actuacions musicals. Repertori de nadales a càrrec de la coral Picarols del Cercle i de la coral Christmas Carols de l’Escola de Música de Gràcia.

19 h Segona projecció espectacle audiovisual “La torre ens obre el cor”
*Participa en la campanya “Gràcia amb la Marató”. A la plaça de la Vila trobaràs les xocolatines del Campanar solidàries participa i fes el teu donatiu!
*L’espectacle audiovisual “La torre ens obre el cor” es podrà veure dissabte 13, diumenge 14 i dissabte 20 i diumenge 21 de desembre, en 4 projeccions programades a les 18 h, 19 h, 20 i 21

Amb la col•laboració: Taller d’Història de Gràcia, El Centre, l’Escola de Música de Gràcia, El Cercle, El Cargol Graciós.





Paraules clau

campanar de la Plaça de la Vila de Gràcia/ Gràcia/