Alcalde Trias: “El nou Museu del Disseny ‘grapa’ passat i futur a la Plaça de les Glòries” : Servei de Premsa

Alcalde Trias: “El nou Museu del Disseny ‘grapa’ passat i futur a la Plaça de les Glòries”

13/12/2014Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit a la inauguració el Museu del Disseny de Barcelona. A l’acte també hi ha assistit el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell; el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives; i la directora del Museu del Disseny de Barcelona, Pilar Vélez, entre d’altres. El museu obrirà al públic a partir del diumenge 14 de desembre i hi haurà portes obertes per visitar el museu fins el 31 de gener de 2015.

L’alcalde ha afirmat que “avui és un dia molt important” per la ciutat perquè culmina un projecte que va començar fa gairebé 25 anys, “que ha arribat a molt bon port. Després d’un camí llarg, tot l’esforç que s’ha fet, ha valgut la pena”. “La ciutat de Barcelona, per fi, té un Museu del Disseny com es mereix”, ha afirmat Trias.

Com ha destacat Trias, el Museu del Disseny és l’última gran peça que faltava per completar el Disseny Hub Barcelona, un edifici que acull també el FAD, el Barcelona Centre de Disseny i la Biblioteca El Clot-Josep Benet. Ara només quedarà per desenvolupar el projecte “landing empresarial”, que s’està preparant.

L’alcalde ha volgut destacar la feina de les moltes persones, encapçalades per l’actual directora del museu Pilar Vélez, que han treballat des de fa anys per mostrar de manera conjunta les col·leccions que es podran veure al museu: les col·leccions del Museu de les Arts Decoratives, del Museu de Ceràmica, del Museu Tèxtil i d’Indumentària, i del Gabinet de les Arts Gràfiques de la ciutat.

L’alcade Trias ha destacat que el museu estarà “obert a tothom I esdevindrà un important centre de generació d’idees i de projectes”, i ha afirmat que és un encert que estigui en aquest edifici tant emblemàtic, conegut com la grapadora, que ara ‘grapa’ passat i futur. La Plaça de les Glòries, amb l’obertura d’aquest museu adquireix una nova centralitat.

Trias ha insistit en que el disseny és molt important per a la ciutat i recordat que Barcelona va ser la ciutat convidada de la Beijing Design Week, i que l’any vinent serà la primera ciutat convidada de la Hong Kong Business of Design Week.

Paraules clau

Alcalde Trias/ museu del disseny/ Plaça de les Glòries/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina