L’Ajuntament de Barcelona desallotja uns baixos d’una finca al districte de Sant Martí per mancances en matèria de seguretat : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona desallotja uns baixos d’una finca al districte de Sant Martí per mancances en matèria de seguretat

16/12/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha desallotjat avui una finca ubicada al c/ Muntanya número 61, al districte de Sant Martí, per greus mancances en matèria de seguretat.

Els fets es van iniciar aquest dissabte quan Bombers de Barcelona, a requeriment dels Mossos d’Esquadra, van procedir a fer una inspecció dels baixos ubicats en aquest edifici, un espai que estava ocupat per ciutadans d’origen romanès. Els efectius del Servei de Prevenció Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) van revisar el lloc i van determinar que en aquests baixos hi confluïen una sèrie d’elements que en cas d’incendi podrien suposar un risc important per la seguretat de les persones. Els ocupants havien construït una sèrie d’espais delimitats amb particions de fusta i els havien aïllat amb matalassos. Alhora s’havia fet la instal•lació d’una cuina sense les corresponents garanties i s’utilitzaven diverses espelmes que, per la seva proximitat a la fusta i als matalassos, en cas d’incendi comportarien una important càrrega de foc. En la mateixa línia, Bombers de Barcelona va comprovar que si es produís un foc aquests elements impossibilitarien la sortida de les persones de l’edifici.

Per aquest motiu dissabte es va requerir als ocupants que retiressin el material combustible i que quedés fora de les zones de pas. El diumenge Bombers de Barcelona va realitzar una nova inspecció amb els Mossos d’Esquadra i es va comprovar que aquest material no s’havia retirat, i per aquest motiu es va comunicar al districte de Sant Martí la situació de l’immoble.

Davant d’aquestes circumstàncies el districte de Sant Martí ha ordenat el desallotjament immediat dels ocupants dels baixos per la manca de condicions de seguretat que s’ha efectuat avui, sense incidents. En total s’han desallotjat 10 persones. El Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB ) s’ha desplaçat a lloc per atendre a aquestes persones que han rebutjat l’atenció social.

El districte de Sant Martí ha procedit a tapiar l’edifici i instarà a la propietat per a que l’ enderroqui el més aviat possible.





Paraules clau

Sant Martí/