Finalitza el procés participatiu del projecte de reurbanització de l’avinguda Icària al districte de Sant Martí : Servei de Premsa

Finalitza el procés participatiu del projecte de reurbanització de l’avinguda Icària al districte de Sant Martí

17/12/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de Sant Martí ha realitzat un nou procés participatiu, en aquest cas, conjuntament amb l’Associació de Veïns i Veïnes de la Vila Olímpica per tal de triar entre quatre propostes de reurbanització de l’avinguda Icària al barri de la Vila Olímpica.

Eduard Freixedes, regidor del districte de Sant Martí ha declarat: “Els veïns del barri de la Vila Olímpica han votat el disseny que volen per a aquesta avinguda i com a districte els hem acompanyat en aquest procés. La votació és vinculant i per tant, l’opció més votada, la de mantenir la fesomia actual, és la que el districte durà a terme”.

El regidor Freixedes ha remarcat: “A més de participar en la votació, els veïns han fet observacions i propostes de millores que recollim i mirarem d’incorporar al projecte de reurbanització”.

 

El procés de participació

El districte de Sant Martí va convocar els veïns majors d’edat que viuen al barri de la Vila Olímpica, del dilluns 24 de novembre al divendres 12 de desembre, en el Casal de Barri de la Vila Olímpica-Can Gili Nou on es podia veure una exposició amb les diferents propostes que es podien votar. A més, es va distribuir als veïns del barri 7.000 exemplars d’un díptic explicatiu de les propostes de reurbanització i de les normes del procés participatiu.

Els veïns podien votar quatre propostes de reurbanització:
– Proposta A: Reurbanització del tronc central i eliminació d’aparcaments laterals per guanyar vorera
– Proposta B1: Ampliació de la vorera costat muntanya
– Proposta B2: Ampliació de la vorera costat mar
– Proposta C: Mantenir la fesomia actual de l’avinguda

Han votat 838 veïns i ha guanyat l’opció C: Mantenir la fesomia actual de l’avinguda amb 533 vots, l’opció A ha tingut 191 vots, l’opció B1 ha rebut 82 vots i l’opció B2, 32 vots.

A partir d’aquesta votació, el districte de Sant Martí encarregarà el projecte executiu de l’obra perquè es pugui iniciar en el proper mandat.

 

La proposta més votada

La proposta més votada ha estat la de mantenir la fesomia actual de l’avinguda fent la reurbanització seguint els paràmetres actualment existents.

 

Proposta C: Mantenir la fesomia actual de l’avinguda


Vista actual
– Durada inferior de les obres. Menys molèsties
– Permet mantenir dos sentits de circulació
– Conserva el disseny original
– Incorpora un carri bici segregat

 


Secció actual





Paraules clau

avinguda Icària/ Sant Martí/