L’alcalde Trias destaca que el premi Jaime Arias posa en valor la tasca dels professionals de la comunicació : Servei de Premsa

L’alcalde Trias destaca que el premi Jaime Arias posa en valor la tasca dels professionals de la comunicació

17/12/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquesta tarda l’acte de lliurament del Premi Jaime Arias a l’Excel·lència Periodística al mitjà digital francès MEDIAPART. A l’acte hi han assistit, entre d’altres, Teresa Carreras, presidenta de l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya; Màrius Carol, director de La Vanguardia; Edouard Beslay, cònsol general de França a Barcelona; Tanya Anderson, consolessa Estats Units d’Amèrica a Barcelona; Xavier Mas de Xaxàs, periodista; Jordi Martí, el regidor de Presidència i Territori; Joaquim Llimona, comissionat de l’alcaldia de Relacions Internacionals i Cooperació i president de Diàleg; i Edwy Plenel, director de MEDIAPART, que ha recollit el guardó.

 

El Premi Jaime Arias a l’Excel·lència Periodística està impulsat per l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) i La Vanguardia, amb l’objectiu de recordar la figura de Jaime Arias i premiar un mitjà de comunicació internacional. MEDIAPART és un mitjà digital que va ser fundat al desembre de 2007 a París i va sortir el 16 de març de 2008. Actualment té més de 100.000 subscriptors, sent una exitosa aposta pel futur del periodisme.

L’alcalde ha agraït a l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya i al diari La Vanguardia per haver impulsat la creació d’aquest guardó, “un premi a l’excel·lència periodística, que posa en valor la tasca dels professionals de la comunicació que es fa amb rigor i amb voluntat de servei”. Trias ha felicitat Edwy Plenel, director de Mediapart, un mitjà que només sis anys, Mediapart s’ha convertit en un líder en notícies en línia, no només a França sinó també a Europa, per la fiabilitat i la qualitat de la seva informació, i ha destacat que el premi, en la seva primera edició, s’hagi concedit a un diari digital

Com ha assenyalat Trias, en un món globalitzat on la tecnologia permet una gran velocitat i on qualsevol persona amb un telèfon mòbil pot esdevenir un columnista, “la precisió i el rigor en les notícies són més necessàries que mai” i ha afegit que “aquesta excel·lència en la feina de periodista la que va fer de Jaime Arias un gran professional de la comunicació”

L’alcalde ha recordat la llarga carrera professional de Jaime Arias, que als 17 anys ja exercia de periodista fins l’any passat quan va morir, però que va ser el seu treball a La Vanguardia, el que li va permetre desenvolupar un periodisme que va “més enllà de la notícia immediata, que reflexiona sobre les seves causes i les seves conseqüències”. També ha recordat que va ser “un europeista convençut i també un gran amic de França”.

L’alcalde ha assenyalat que els article de Jaime Arias destil·laven veracitat, cultura, saviesa i rigor i han de ser un exemple per tots els que volen fer un periodisme de qualitat” i ha afegit que aquestes són algunes de les característiques que el jurat ha valorat en MEDIAPART. Trias ha acabat la seva intervenció encoratjant els professionals de la comunicació “a continuar fent la vostra feina buscant sempre l’excel·lència, sense oblidar la proximitat amb els ciutadans”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ premi Jaime Arias/