Afectacions importants al trànsit aquest cap de setmana per la pavimentació de l’avinguda Paral·lel : Servei de Premsa

Afectacions importants al trànsit aquest cap de setmana per la pavimentació de l’avinguda Paral·lel

18/12/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona aprofitarà aquest cap de setmana per fer la pavimentació de bona part de l’avinguda Paral·lel. Aquests treballs suposen un gran avenç en les tasques de reurbanització i millora de l’espai públic que està executant BIMSA en aquesta via i que culminar a finals de febrer. Així mateix diumenge al matí també s’avançaran treballs al carrer  Balmes entre Travessera de Gràcia i l’avinguda Diagonal amb l’afectació d’un carril, passant de 3 a 2 carrils.

L’impacte i les molèsties que ocasionaran aquests treballs en plena l’operació Nadal serà gran, tot i que el guany en la millora d’espai públic serà molt notable a partir de dilluns. La retirada de moltes tanques d’obra i l’alliberament de voreres i calçades permetrà garantir durant aquestes festes una major fluïdesa en aquestes vies.

El Comitè d’Obres Municipal i la Guàrdia Urbana han planificat i coordinat els treballs per tal de minimitzar les molèsties i s’ha fet una tasca de comunicació tant a veïns, per tal que coneguin els  treballs que es desenvoluparan davant els seus habitatges, com a conductors i ciutadans en general, informant de les restriccions i recomanant utilitzar vies alternatives a aquests carrers.

Pavimentació dels dos sentits de l’avinguda Paral·lel, des d’abans del carrer Calabria fins gairebé la Ronda de Sant Pau, incloent tres cruïlles de les placetes del  costat Eixample

En concret, es treballarà en tota l’avinguda entre els carrers Jaume Fabra i Poeta Cabanyes,  (referenciat a costat Poble-sec), i en  tres cruïlles  de les placetes del  costat Eixample: Borrell-Aldana, Viladomat-Marqués de Campo Sagrado i  Parlament-Calabria. Dissabte es faran els treballs de fressat i diumenge els de pavimentació. En tots els casos es mantindrà sempre un carril de circulació operatiu per sentit. Diumenge treballaran simultàniament dos equips d’aglomerat per a minimitzar les afectacions i els talls de trànsit a les cruïlles.

Aquesta actuació no afectarà la xarxa d’autobús de l’avinguda Paral·lel, però si temporalment les zones de parades en les actuacions de fressat i aglomerat, així com les  línies de bus que circulen per les cruïlles de les noves placetes.

Un cop finalitzin aquests treballs del cap se setmana, més del 70% de l’obra del Paral·lel ja estarà finalitzada i les afectacions tant en la calçada com en les voreres es reduiran sensiblement i es minimitzaran les molèsties a conductors i veïns.

 

Treballs previs de pavimentació del carrer Balmes entre Travessera de Gràcia i l’avinguda Diagonal

En el marc dels treballs de reurbanització del carrer Balmes en el tram comprès entre Travessera de Gràcia i l’avinguda Diagonal, aquest diumenge al matí hi haurà nous treballs d’aglomerat en el tram d’obres. En concret es col·locarà la capa intermitja d’asfalt en la zona d’obres i s’afectarà un carril durant el matí, passant dels 3 actualment disponibles a 2.

La pavimentació definitiva de tota la via es farà després de Reis, per minimitzar les afectacions viàries, fet que permetrà completar l’actuació de reurbanització que s’està fent en aquesta via, on s’han ampliat voreres, entre d’altres millores.

 

 

 





Paraules clau

Paral·lel/