L’entitat de joves del Raval ‘Teb’, guardonada amb el premi del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona 2014 : Servei de Premsa

L’entitat de joves del Raval ‘Teb’, guardonada amb el premi del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona 2014

18/12/2014

El Consell Municipal de Barcelona ha guardonat avui l’Associació per a joves Teb, del barri barceloní del Raval, pel seu projecte ‘Dinàmiques participatives vers els Drets Humans-Videoclips educatius musicals’ pel seu treball per a la capacitació dels joves en les noves tecnologies i per la difusió dels Drets Humans a través d’aquests vídeos. El guardó ha estat lliurat a l’entitat en un acte que s’ha celebrat avui al Museu d’Història de Barcelona, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Migrant.

La sisena edició del Premi ha estat presidida per la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, i pel vicepresident d’aquest organisme consultiu, Javier García Bonomi. També hi ha assistit el comissionat d’Immigració i Acció Comunitària, Miquel Esteve.

Aquesta entitat porta 20 anys treballant amb joves d’aquest barri de Ciutat Vella. Aquest projecte busca capacitar els joves en l’ús de les noves tecnologies i en l’edició de vídeo, i alhora, potenciar la difusió de la defensa dels Drets Humans.

El jurat ha volgut reconèixer, amb aquest premi, la seva tasca en l’àmbit de la inclusió social de les persones immigrades, un projecte que treballa amb la música per oferir als joves un espai de lleure, creació, expressió i socialització. La tinenta d’alcalde, Maite Fandos, ha destacat la importància del guardó, perquè reconeix “l’esforç dels i les joves de la nostra ciutat que participen en la construcció d’una ciutat que posa per davant els Drets Humans”.

La convocatòria del premi d’enguany –guardonat amb 6.000 euros– tenia com a finalitat premiar la feina vers la inclusió social de les persones immigrades. En total, s’han presentat 31 propostes de les diferents entitats que treballen en aquest àmbit.

D’altra banda, l’Associació Catalana per a la integració d’Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants (ACATHI) ha rebut una menció especial del Consell Municipal d’Immigració.Compartiu aquest contingut