Comença la instal·lació de separadors al nou carril bici de la Diagonal : Servei de Premsa

Comença la instal·lació de separadors al nou carril bici de la Diagonal

19/12/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest dissabte 20 de desembre l’Ajuntament de Barcelona inicia els treballs per col·locar les peces separadores del nou carril bici de la Diagonal situat als dos laterals de l’Avinguda (banda muntanya i banda mar), en el tram comprès entre Francesc Macià i la plaça Joan Carles I.

Les tasques es duran a terme al llarg de tot el dissabte 20 i el diumenge 21 de desembre i comportaran el tall de trànsit dels dos laterals. Les restriccions a la circulació s’aniran fent per trams, a mesura que avancin els treballs. Tot i així, mentre aquests es realitzin, els ciclistes podran continuar utilitzant els dos carrils bici de la Diagonal. Els vehicles hauran de circular pel tram central de la via des d’on excepcionalment es permetran els girs cap als carrers transversals. La Guàrdia Urbana de Barcelona durà a terme els desviaments corresponents però les tasques poden provocar afectacions puntuals al trànsit i per aquest motiu es recomana que durant aquest cap de setmana els vehicles utilitzin itineraris alternatius en aquest tram de l’Avinguda Diagonal. Durant la nit del 20 al 21 de desembre el trànsit a les calçades laterals quedarà obert.

Al llarg dels dos carrils bici es posaran un total de 1.207 peces separadores conegudes amb el nom de “barra de pa”. Aquests elements es caracteritzen per la seva forma arrodonida i permeten evitar impactes que puguin provocar caigudes. Les peces són ovalades i amb bandes fluorescents i tenen tres orificis per la seva correcta col·locació, a banda d’un coixinet de cautxú que corregeix possibles irregularitats de la superfície i alhora protegeix la peça dels possibles impactes. Les peces tenen 600 mm de longitud, 170 mm de transversal i 90 mm d’alçada.

 

 

A banda, el proper cap de setmana també es posaran 25 fitons de cautxú de color vermell a l’inici de cada tram de separadors per tal d’indicar el començament del carril i la presència d’obstacles fixes. D’aquesta manera s’informarà als vehicles de l’alineament de separadors d’una manera més visible.

 

 

Amb aquesta actuació el Govern Municipal dóna compliment al compromís acordat a la Comissió de Seguretat i Mobilitat, on es va dictaminar que el tipus de segregació del carril bici de la Diagonal es decidiria en el marc del Grup de la Bici del Pacte per la Mobilitat, reunió que es va realitzar el passat mes de novembre.

 

Tasques en l’arbrat

Paral·lelament, durant aquest cap de setmana també es realitzaran actuacions en l’arbrat de l’avinguda, amb la retirada de 6 exemplars i la plantació d’11 unitats, tots ells de l’espècie plàtan, al costat muntanya de l’avinguda, i en la cruïlla dels carrers Aribau i Moià, carrer Muntaner a l’alçada del carrer Bon Pastor i costat muntanya-Llobregat de l’av. Diagonal amb Jardinets de Gràcia. Dels arbres retirats, 5 es portaran a viver per al seu transplantament, i un es reubica directament dins del mateix àmbit de l’obra, amb el que s’acabaran plantant 12 unitats en total.

Aquestes actuacions implicaran restriccions de trànsit principalment en el carril bus del tronc central sentit Llobregat entre plaça Francesc Macià i Muntaner, i puntualment a un carril dels carrers Aribau i Muntaner. Formen part de l’estratègia de preservació i cura dels arbres a tota la ciutat, que concretament a la Diagonal ens portarà a incrementar l’arbrat viari en aquest carrer, guanyant prop d’un 10% més de verd i mantenint les espècies existents, que donen personalitat a l’avinguda. En total a l’avinguda hi ha 15 espècies, entre tipuanes, sophores, robínies, alzines, ampolles, legustrums, magnòlies, oms siberians, pebrers bords, pruners i til·lers.





Paraules clau

Diagonal/